Uavgjort i generalprøven

Det endte 2-2 mellom Strømsgodset og Sandefjord i generalprøven på Marienlyst.

Allerede før det var spilt sju minutter gikk de nyopprykkede gjestene i ledelsen på Marienlyst ved en gammel kjenning. Et godt innlegg fra Erik Mjelde ble headet i det lengste hjørnet fra Flamur Kastrati, som høstet applaus fra GodsetUnionen ved å ikke feire scoringen foran sine gamle supportere.

Godset styrte spillet etter det tidligere ledermålet, men pådro seg flere brudd, og slet med det offensive spillet. Vår første mulighet kom etter et kvarter, da Marcus Pedersen fikk panna på et innlegg fra Kristoffer Tokstad, men han fikk ikke noe ordentlig treff på ballen, og headet utenfor.

Ulland og Marcus snudde kampen

Ti minutter før pause kom endelig utligningen. Eirik Ulland Andersen ble spilt fri av Christian Rubio Sivodedov, og alene med Øystein Øvretveit satte kantspilleren inn 1-1.

Fem minutter senere ble Tokmac Nguen revet ned i feltet, og dommer Rohit Saggi pekte på krittmerket. Marcus Pedersen gikk frem, og banket ballen lavt i det venstre hjørnet til 2-1.

Eirik Ulland Andersen og Marcus Pedersen
Eirik Ulland Andersen og Marcus Pedersen feirer sistnevntes 2-1-scoring. Foto: Børre E. Helgerud

Sandefjord slo tilbake

Da så det ut til at Godset skulle ta med seg ledelsen til pause, men kun sekunder etter scoringen utlignet Sandefjord til 2-2, denne gangen med rollene byttet om. Flamur Kastrati kom seg fri på venstre, og foran mål var Mjelde umarkert. Dermed kunne han enkelt sette inn 2-2, som var resultatet halvveis.

Vi gikk hardt ut i 2. omgang, og allerede etter et halvt minutt hadde vi omgangens første skudd på mål, men Ulland Andersens forsøk ble reddet av Øvretveit. Åpningspresset avtok imidlertid etter hvert.

Stor dobbeltsjanse

De største sjansene i omgangen kom etter omtrent halvspilt. Først et frispark fra Bassel Jradi, før ballen etter hvert havnet hos Christian Rubio, men både frisparket fra Bassel og headingen fra Christian ble mesterlig reddet av Øvretveit.

De siste tjue minuttene ble stort sett bare en sjansefattig transportetappe for begge lag, og dermed endte kampen slik det sto til pause.

Godset - Sandefjord 2-2

• Treningskamp, Marienlyst stadion

• Mål: 0-1Flamur Kastrati (7.), 1-1 Eirik Ulland Andersen (36.), 2-1 Marcus Pedersen (42., straffe), 2-2 Erik Mjelde (43.)

• Gule kort: Marcus Pedersen, Christian Rubio Sivodedov, Jakob Glesnes (SIF), Abdoulaye Seck og Erik Mjelde (SF)

• Dommer: Rohit Saggi

• Vårt lag (4-4-1-1): Sosha Makani - Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Kim André Madsen (Marius Høibråten fra 45.), Jonathan Parr (Stian Ringstad fra 74.) - Kristoffer Tokstad (Bassel Jradi fra 45., Sondre Solholm Johansen fra 90.), Henning Hauger, Christian Rubio Sivodedov (Mathias Berg Gjerstrøm fra 79.), Eirik Ulland Andersen (Tommy Høiland fra 63.) - Tokmac Nguen - Marcus Pedersen (Marco Tagbajumi fra 63.)