- Toppklubbene må ta ansvar

Strømsgodset inviterte til Blåtime på Marienlyst med fokus på samfunnsarbeid. Her kan du se hele seansen.

Annonse:

Det var vår egen leder for samfunnsansvar, Lage Sofienlund som ledet Blåtimen. Denne ble arrangert i forkant av Gatelagenes serieavslutning på Marienlyst.

- Toppidretten har en kjempemulighet til å ta samfunnsansvar. Derfor har vi samlet de vi mener bidrar til å gjøre Drammen til en enda bedre by å vokse opp i, sa Lage innledningsvis.

Til stede under Blåtimen var blant annet Høyre-ordfører Tore Opdal Hansen, gruppeleder i Drammen Arbeiderparti, Eivind Knudsen, Trond Åsheim fra Union Eiendomsutvikling, Arne Riise fra Strøm Gundersen, Linn Lolland og Eva Davidsen fra generalsponsor DNB og Øyvind Thorsen i Buskerud Idrettskrets og representanter for Fotballstiftelsen, som drifter Gatelags-prosjektet sentralt.

I tillegg var lokale klubber som Stoppen, Glassverket, Konnerud og Skiold på plass. Representanter for gatelagene til Sandefjord og Fredrikstad fortalte om hvordan de jobber, blant annet med tilbakeføring til arbeidslivet.

Se hele Blåtimen her:


Lokalt engasjement

Hovedtrener for Godsets Gatelag, Ole Tobias Mehn-Andersen, hadde også et innlegg der han gikk inn på betydningen av fotballens kraft i rusomsorgen.

- Man snakker gjerne om den utakknemlige rollen, at man gjør mye og får lite igjen for det. Det er ofte du havner i de posisjonene i livet. Men med Gatelaget er det slik at du føler du ikke kan gjøre nok, men du får dobbelt så mye tilbake igjen. Den takknemligheten som spillerne viser for noe så lite som en brødskive eller hvordan de tar et steg videre i livet bare fordi de slår en innsidepasning eller scorer et mål, den kraften der, er jeg ganske overrasket over at ikke er blitt funnet før. Den varmen som finnes i en fotballklubb har en vanvittig effekt, sa Ole Tobias.

Strømsgodset har valgt å gjøre en betydelig jobb gjennom å engasjement i lokalsamfunnet. Vi har Gatelag, vi har Blåtimer, vi samarbeider med Redd Barna og vi er mye ute i lokale klubber. Neste år vil Godset gjennomføre 450 enkeltstående tiltak ute i nærmiljøet.

- Vi som toppklubb har et ansvar. At vi kan komme ut og bruke rollemodellene kraft, at vi kan underbygge de gode arbeider som gjøres ute i lokalklubbene. Det ansvaret mener jeg toppklubbene må ta, fortalte Lage.

Treffer rett i hjertet

I Strømsgodset er vi så heldig at det er aktører i det lokale næringslivet som tror på den jobben vi gjør ut mot lokalsamfunnet. De tror på at det har en effekt at rollemodeller hos Strømsgodset besøker barnehager og skoler.

Her kan du se en hyggelig liten historie om effekten av rollemodellens kraft:


I sommer inngikk Strømsgodset en treårig avtale med Union Eiendomsutvikling og Strøm Gundersen som hovedsamarbeidspartner i klubbens samfunnsarbeid. På onsdagens Blåtime fortalte daglig leder i Union Eiendomsutvikling, Trond Åsheim (bildet), og daglig leder i Strøm Gundersen Entreprenør, Arne Riise, om hvorfor de valgte å gå inn med økonomisk støtte i klubbens samfunnsprosjekt.

- Vi er opptatt av noe annet enn at denne byen skal ha fine fasader. Noen onde tunger har tidligere ment at Drammen er for opptatt av fasaden. Men det er lite verdt å ha flotte fasader hvis vi ikke har en by som er varm, inkluderende og god å bo i. Det engasjementet som Godset har satt i gang her treffer meg rett i hjertet og vår virksomhet rett i hjertet. Da kan vi få være med å bidra til at innholdet og at Drammen er en varm by å bo i. Vi bygger Drammen utvendig og innvending, sa Trond Åsheim.

Annonse fra Eliteserien: