Tøff test for U21-gutta

Tirsdag kveld skal det norske U21-landslaget opp mot gruppeleder Irland på Marienlyst. Kampstart er klokken 19.00.

De norske gutta imponerte alle med imponerende 3-1 seier mot selveste Tyskland i forrige kamp på Gamle gress. Nå skal U21-landslaget forsøke å gjenskape den gode prestasjonen når fysisk robuste irer står på motsatt banehalvdel.

- Vi møter et ubeseiret Irland som leder pulja. For oss handler det nå om å vinne disse kampene og holde liv i håpet som er der. Vi møter et fysisk sterkt Irland, som er godt organisert og direkte i stilen. Vi får ingenting gratis, men er klar over hva som venter. Dette blir en bra test for guttene, sier U21-landslagstrener Leif Gunnar Smerud til fotball.no.

Annonse:
De norske gutta ankom Drammen fredag etter å ha ladet opp i Roma den siste uken.

Det motsatte oppgjøret i Irland endte for øvrig 0-0.

- Nå må vi sette et solid forsvarsspill og få brukt ballen med høyt tempo. Da kan dette bli veldig bra, sier Smerud.

Treneren innrømmer at det slett ikke er enkelt å ta ut laget for tiden. Mange spillere er i god form og aspirerer til en startplass.

- Det er vanskelig å ta ut troppen og laget. Vi har 22 spillere her og mange er i bra slag. Det er et godt problem og guttene gjør det vanskelig for meg. Vi er avhengig av å ha stor konkurranse i en spillergruppe og det har vi her, sier Smerud.

Vår egne lokale favoritter Iver Fossum og Martin Ødegaard er naturligvis ventet å være i startoppstillingen, med mindre noe spesielt skulle inntreffe.

Billetter til kampen kjøpes her. Prisen er 100 kroner for boksen og 50 for barn/studenter/senior.

Annonse fra Eliteserien: