Team SIF holdt plassen

Team SIF gjorde jobben i siste serierunde og slo Oppsal 3-2. Kasper Flo, Christian Rubio Sivodedov og Andreas Hoven scoret målene.

Til dagens kamp mot Oppsal var det vinn eller forsvinn for vårt andrelag, som var nærmest avhengig av seier for å sikre plassen i 3. divisjon. Med uavgjort ville vi vært avhengig av Østsiden-seier over Drøbak-Frogn, mens vi med tap hadde vært nede i 4. divisjon.

Med kniven på strupen klarte vi også å gjøre jobben selv, og slo Oppsal 3-2 etter en god prestasjon av våre unggutter, som i tillegg fikk med seg Stian Ringstad, Christian Rubio Sivodedov, Abdul-Basit Agouda, Andreas Hoven og Pontus Engblom fra A-stallen.

– Det var en seier for hele klubben. Vi har jobbet hardt for dette, A-lagsteamet har jobbet hardt for å gi oss flest mulig spillere til denne kampen, og fysioene våre har gjort alt de kan for å få alle spilleklare til i dag, sier Vítor Gazimba, rekruttlagets hovedtrener rett etter å ha sikret plassen i 3. divisjon. Han roser også spillerne sine, som holdt hodet kaldt og spilte rutinert da det gjaldt som mest.

– Spillerne viste seg fra en mer voksen side i dag, og gjorde det som trengtes. Vi holdt hodet kaldt både da vi lå under og måtte slå tilbake, og da vi ledet og måtte holde på ledelsen ut kampen.

Oppsal tok ledelsen

Men det hele startet imidlertid på verst tenkelig måte da dommer Harald Magnus Børresen blåste straffespark da en Oppsal-spiller ble holdt i drakta av Loti Celina.

Mikkel Gulbrandsen satte inn ledermålet for gjestene, men våre unge spillere, med kniven på strupen, fortsatte å spille som normalt til tross for det tidlige baklengsmålet.

– Vi beholdt roen, og lot oss ikke stresse av straffen. Vi fortsatte uten å tenke for mye på det, og det skal gutta ha ros for, sier Vítor.

Beholdt roen – og slo tilbake

Kasper Flo feirer 1-1-scoringen halvveis ut i 1. omgang.

Etter en snau halvtime kom den viktige utligningen. Oppsals målvakt glapp ballen på et hjørnespark, og på returen var Kasper Flo på plass og banket ballen i nettmaskene til stor lettelse for de fremmøtte på Marienlyst.

Minuttet før pause snudde vi så kampen da Abdul-Basit Agouda etter et vakkert raid på venstrekanten fant Christian Rubio Sivodedov foran mål. Midtbanespilleren satte kontrollert inn 2-1, og sørget for at vi gikk til pause med ledelse.

– Det var fullt fortjent at vi var i ledelsen til pause, og vi kunne fint ha ledet mer enn 2-1, mener Vítor.

Tre minutter etter hvilen økte vi så til 3-1 på spesielt vis. Alban Kadrius avslutning traff armen til en Oppsal-forsvarer – og samtidig som Hasan Hüseyin Duman satte ballen i det åpne målet ble det blåst for et nytt straffespark.

Heldigvis scoret vi også der. Andreas Hoven var iskald fra straffemerket og sørget for 3-1 og noe mer pusterom.

Dramatiske sluttminutter

De siste 40 minuttene handlet det meste om å holde på ballen og å unngå overganger og dødballer i mot. Vi så ut til å kontrollere inn seieren, før et sent reduseringsmål økte pulsen for de aller fleste.

Etter at Wilhelm Osman Adra reduserte til 3-2 i kampens siste ordinære minutt, og det så ble lagt til ytterligere fem minutter, fikk vi noen intense og nervøse sluttminutter, men Team SIF jobbet, kriget og halte ut tiden – og klarte å dra i land de tre livsviktige poengene.

Dermed ender vi på 36 poeng i år, bak Drøbak-Frogn på målforskjell, og ett poeng foran Østsiden og Sarpsborg 2. Til slutt ble det altså sistnevnte som måtte ta turen ned til 4. divisjon, til tross for å ha stilt med mange A-lagsspillere denne sesongen, noe som beviser hvor høyt nivå det var i nedre halvdel av vår 3. divisjon denne sesongen.

Kampfakta Strømsgodset 2 - Oppsal 3-2 (2-1)
26. runde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 1, Marienlyst stadion, 150 tilskuere
Mål: 0-1 Mikkel Klein Gulbrandsen (5.), 1-1 Kasper Grung Flo (25.), 2-1 Christian Rubio Sivodedov (44.), 3-1 Andreas Hoven (48., str.), 3-2 Wilhelm Osman Adra (89.)
Gule kort: Loti Celina, Arnar Þór Guðjónsson (SIF 2), Stian Trollebø Jørgensen, Haakon Engelsen Berg og Mikkel Klein Gulbrandsen (OIF).
Dommer: Harald Magnus Børresen, Helgerød IL
Vårt lag (4-2-3-1): Matias Finnestrand - Loti Celina, Kasper Grung Flo, Arnar Þór Guðjónsson, Stian Ringstad - Christian Rubio Sivodedov (Andreas Nyhagen fra 65.), Hasan Hüseyin Duman - Andreas Hoven, Alban Kadriu (Benjamin Ray Reagan fra 90.), Abdul-Basit Agouda (Amin Zariah fra 76.) - Pontus Engblom (Magnus Lankhof Dahlby fra 69.)