Tapte i Tromsø

Et svakt Strømsgodset fikk det tøft, og tapte helt fortjent 3-1 borte mot Tromsø i den utsatte kampen fra 2. serierunde.

Spesielt 1. omgang var av det svært skuffende slaget i Tromsø, og før pause var vi langt, langt unna det nivået vi ønsker å være på.

Men kampens første målsjanse fikk vi likevel. Stian Ringstad (bildet), som forøvrig var en av de bedre på vårt lag i kveld, brøt godt midt på banen før han satte fart fremover, men avslutningen fra venstrebacken gikk like utenfor den lengste stolpen.

Tidlig mål i mot

Etter den muligheten tok det knapt et minutt før hjemmelaget tok ledelsen. Et skuddforsøk fra Gjermund Åsen traff en løpende Runar Espejord, og ballen gikk i nettet forbi en utmanøvrert Espen Bugge Pettersen.

En halvtime senere doblet hjemmelaget ledelsen. Åsen la inn fra venstre, og foran mål fikk Kent-Are Antonsen stå fryktelig alene. Han satte ballen kontrollert i motsatt hjørne.

I pausen gjorde Tor Ole Skullerud noen grep, blant annet ved å sette inn Francisco Júnior for Bassel Jradi, og det gjorde at vi kom noe bedre ut etter paue, men fortsatt et stykke unna der vi skal være.

Tjue minutter før slutt scoret Tromsø så sitt tredje mål ved Daniel Berntsen, nok en gang assistert av Gjermund Åsen.

Amahl reduserte

I etterkant av den tredje scoringen gjorde vi så to nye bytter, der Mustafa Abdellaoue og Amahl Pellegrino erstattet Herman Stengel og Eirik Ulland Andersen.

Og bare seks minutter etter byttene fikk vi vår redusering. En overgang fint anført av Francisco Júnior havnet i beina på Amahl Pellegrino, som satte ballen via stolpen og i nettet. En god avslutning av Hedensrud-gutten, som i det minste kan trøste seg med å få ha fått sin første scoring i Godset-drakt.

Mer ble det imidlertid ikke, og det endte dermed med 3-1-tap på Alfheim. Vår neste mulighet til å slå tilbake kommer dog allerede på søndag, når vi får Odd på besøk på Marienlyst. Der planlegger vi å ta årets første trepoenger på hjemmebane.

Tromsø - Strømsgodset 3-1 (2-0)
2. runde i Eliteserien, Alfheim stadion
Mål: 1-0 Runar Espejord (8.), 2-0 Kent-Are Antonsen (36.), 3-0 Daniel Berntsen (70.), 3-1 Amahl Pellegrino (79.)
Gule kort: Bassel Jradi og Herman Stengel (SIF)
Dommer: Tom Harald Hagen
Vårt lag: Espen Bugge Pettersen - Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Marius Høibråten, Stian Ringstad - Tokmac Nguen, Eirik Ulland Andersen (Amahl Pellegrino fra 73.), Henning Hauger, Herman Stengel (Mustafa Abdellaoue fra 73.),  Bassel Jradi (Francisco Júnior fra 45.) - Marcus Pedersen.