Stoppertalent signerte ny kontrakt

Arnar Thor Gudjonsson (18) har signert en ny toårskontrakt med Strømsgodset.

Annonse:

Midtstopperen er vaskeekte Godset-gutt og har gått gradene helt fra Strømsgodset IF, via Eliteakademiet og helt opp til A-stallen. Arnar har både norsk og islandsk pass, og mot slutten av sesongen ble han kalt opp på det norske G18-landslaget for første gang.

Arnar fikk også sin uoffisielle debut på A-laget i treningskamp mot Vålerenga i september.

- Arnar har hatt en strålende utvikling gjennom denne sesongen. Han har hospitert jevnlig på A-lagstreningene siden i sommer, og gjort et veldig positivt inntrykk. Arnar er en moderne stoppertype, med fart og kvaliteter på ball, og vi mener han har et stort potensial, sier sportssjef Jostein Flo.

Det var interesse fra en konkurrerende klubb i Eliteserien samt fra Danmark, men Arnar ønsket selv å fortsette utviklingen her i Strømsgodset. Nå blir han en del av gruppa som får daglig oppfølging av toppspillerutvikler Bjørn Petter Ingebretsen.

- Vi er veldig fornøyd med at Arnar velger å bli her hos oss. Nå skal vi legge til rette for at han tar nye steg neste sesong og han vi få tett og god oppfølging av BP og resten av A-lagsteamet, sier Flo.

Arnar selv sier følgende om signeringen og fremtiden i Godset:

- Det er moderklubben min og Godset har alltid vært hjemme for meg. I løpet av årene har trenere og spillere gjort meg til den spilleren jeg er i dag. Som liten så har jeg alltid drømt om å spille foran Godset-supporterne med logoen på brystet. Treningshverdagen min i Godset har vært bra i alle år. Jeg føler at jeg er omringet av dyktige fagfolk som jeg kan lære masse av. Målet mitt nå er å utvikle meg så mye som mulig på og utenfor banen og ta imot utfordringer med åpne armer.

Utviklingsleder Lage Sofienlund er henrykt over at vi har en ny lokal gutt i strålende utvikling. Han mener Arnar baner vei med gode holdninger og treningskultur.

- Det er inspirerende og motiverende for hele utviklingsavdelingen at Arnar nå tar steget opp. Han har vært en del av vårt utviklingsløp i mange år, først i Strømsgodset Idrettsforening, deretter på Eliteakademiet og så har han gått hele veien gjennom våre utviklingslag, sier Sofienlund,

- Det siste steget er det vanskeligste, og alt ligger til rette for at våre unge spillere skal klare å ta steget med BP i rollen som toppspillerutvikler. Nå er det i bunn og grunn opp til Arnar selv å legge ned godt nok treningsarbeid. Det tror vi på at han kommer til å gjøre, fortsetter vår utviklingsleder

Annonse fra Eliteserien: