Stoppertalent nærmer seg A-laget

Arnar Gudjonsson er blant juniorspillerne som har hatt best utvikling i år. Nå er han tatt opp i spillergruppa til Alexander Straus.

Det gror godt i utviklingsavdelingen i Strømsgodset, og nå har enda en unggutt kommet et steg nærmere førstelaget. Arnar Thor Gudjonsson (18) er en vaskeekte Strømsgodset-gutt, som har spilt hele sin barne- og ungdomskarriere hos oss, og etter en god sesong for Team SIF har han nå blitt tatt opp i gruppa til toppspillerutvikler Alexander Straus.

Dette betyr at han er en av spillerne som ligger i skorpa mellom første- og rekruttlaget, og som følges ekstra opp av vår toppspillerutvikler. De fire andre i denne gruppa er Abdul-Basit Agouda, Andreas Hoven, Hasan Hüseyin Duman og Magnus Lankhof Dahlby.

Sammen med Hasan og Magnus er han blant de som er nærmest å bli tatt opp som en fast del av A-stallen, og planen er at de ved å være en del av denne spillergruppa skal få best mulig forutsetninger til å klare nettopp dette.

Etablert seg i Team SIF

Slik vi har vært inne på tidligere, så har det skjedd endringer på Team SIF denne sesongen, og Arnar er blant de som har nytt godt av det. I år har han etablert seg i midtforsvaret til vårt lag i 3. divisjon, og har blitt blant de ledende spillerne på dette laget – de siste kampene også med kapteinsbindet rundt armen.

– Jeg synes det har gått veldig bra i år. Jeg har utviklet meg godt, spesielt med ballen i beina og på å posisjonere meg riktig i forsvar, forteller 18-åringen.

Han står med 23 kamper for andrelaget og 40 kamper for tredjelaget siden debuten i 4. divisjon i 2014. 20 av andrelagskampene har kommet denne sesongen, og det gjør at han er en av to spillere som har startet samtlige kamper i 3. divisjon i år.

Debuterte for A-laget

Samtidig har han i løpet av sommeren og høsten hospitert mer og mer med A-laget, og gjort sakene sine godt. Han har fått gode tilbakemeldinger fra trenerteamet, og føler selv at det har vært lærerikt og nyttig for hans egen utvikling.

– Det har vært morsomt å være med der og se hvor nivået ligger, og hvordan treningshverdagen er for A-laget, sier han.

For to uker siden fikk han også sin uoffisielle A-lagsdebut da han fikk de siste 18 minuttene i treningskampen mot Vålerenga.

– Arnar gjorde det godt. Han spilte med stor ro og så komfortabel ut, sa Tor Ole Skullerud etter hans debut tidligere i måneden.

– Jeg synes det var morsomt at han ville sette meg innpå, og det viser at han gir tillit til oss unge. Det er stas, avslutter Arnar.

Arnar Gudjonsson

  • Fullt navn: Arnar Thor Gudjonsson

  • Født: 28. januar 1999 (18 år)

  • Nasjonalitet: Norge / Island

  • Posisjon: Midtstopper

  • Draktnummer: 35

  • Moderklubb: Strømsgodset IF

  • Kamper/mål for Godset 2: 23/1

  • Kamper/mål for Godset 3: 40/3

Annonse fra Eliteserien: