Stolte ambassadører for Redd Barna

Strømsgodset er på lag med alle barn. Derfor har vi nå satt sammen et team med stolte Redd Barna-ambassadører.

Annonse:

I fjor vinter inngikk Strømsgodset og Redd Barna en treårig samarbeidsavtale. Målet er forebygge mobbing og trakassering, samt bidra til gode holdninger hos barn, spillere, trenere og foreldre.

Redd Barna er verdens største rettighetsorganisasjon for barn og jobber hver eneste dag for at barn skal være trygge på alle arenaer.

Siden avtalen ble signert har vi gjennomført ulike kampanjer sammen, og vi har også integrert Redd Barna i Blåtimen-konseptet vårt. Det betyr at vi får en enda blåere tråd i samfunnsarbeidet vårt. Representanter for Redd Barna Drammen har vært med Lage Sofienlund, som er leder for samfunnsansvar i Godset, på flere Blåtimer.

Jeg synes det er flott at Strømsgodset kan bruke sin posisjon til å hjelpe barn og unge.

— Tor Ole Skullerud
I tillegg er Lage nå kurset av Redd Barna til å kjøre egne Blåtimer og foredrag om nettvett. Sammen med assistenttrener Håkon Wibe-Lund har Lage gjennomført flere engasjerende foredrag om spesielt nettvett og mobbing – et tema som engasjerer sterkt.

Stolt hovedtrener

I fjor ble Bjørn Petter Ingebretsen og Lars Vilsvik utnevnt til ambassadører for Redd Barna. De har gjort en flott jobb, men som klubb ønsker vi å bidra med enda mer. Dette samarbeidet er så viktig for Strømsgodset at vi har satt sammen et eget ambassadørteam.

BP og Lars får nå med seg hovedtrener Tor Ole Skullerud, kaptein Jakob Glesnes, Eirik Ulland Andersen og Kristoffer Tokstad som ambassadører for Redd Barna.

- Vi er stolte over å få lov til å være ambassadører for Redd Barna. Organisasjonen gjør en kjempejobb for barns rettigheter, og vi ønsker å støtte oppunder og styrke dette arbeidet. Jeg synes det er flott at Strømsgodset kan bruke sin posisjon til å hjelpe barn og unge, sier Tor Ole Skullerud.

Han er selv tobarnsfar, og barns rettigheter er noe han brenner for.

- Fotballen har en spesiell kraft og gjennom det mulighet til utgjøre en forskjell for mange. Som klubb må vi være vårt ansvar bevisst, og derfor er dette samarbeidet med Redd Barna så viktig, sier Tor Ole.

Samfunnsengasjert

Jakob Glesnes er en samfunnsengasjert kaptein i Strømsgodset. Han er den spilleren som har deltatt på flest Blåtimer siden prosjektet ble opprettet i fjor sommer.

- Jeg er imponert over det samfunnsarbeidet som gjøres i Strømsgodset og er glad for å kunne bidra med det jeg kan. Samarbeidet med Redd Barna gjør at vi kan sette søkelyset på viktige temaer for barn og unge, som blant annet nettvett og mobbing, sier Jakob.

Det er viktig at vi som rollemodeller bidrar med gode verdier, og det er viktig at vi bryr oss.

— Eirik Ulland Andersen
Eirik Ulland Andersen og Kristoffer Tokstad nølte ikke et sekund da de ble spurt om å være ambassadør. I tillegg til Jakob er Eirik og Kristoffer blant de som har besøkt flest skoler og barnehager i distriktet.

Disse gutta er forbilder og flotte representanter for Strømsgodset. De har et verdigrunnlag i bunn som sammenfaller veldig med klubben og Redd Barna, og de er eksponenter for en kultur som vi ønsker å bygge opp i Godset – både hva gjelder treningskultur og samfunnsarbeid.

Rollemodellens kraft

I Strømsgodset tror vi på rollemodellens kraft, og derfor er vi veldig glade for å kunne presentere nettopp dette teamet med Redd Barna-ambassadører.

- Jeg synes det er flott å få lov til å representere klubben ute i skoler og barnehager, og jeg er stolt over å få være ambassadør for Redd Barna. Det er viktig at vi som rollemodeller bidrar med gode verdier, og det er viktig at vi bryr oss, sier Ulland.

Leder for samfunnsansvar i Strømsgodset er veldig fornøyd med samarbeidet, og gleder seg til å videreutvikle dette også i fremtiden. Han ser en spesielt stor effekt lokalt, der SIF og Redd Barna Drammen trekker veksler på hverandre.

- Samarbeidet vårt med Redd Barna har skutt fart det siste halvåret. Vi gjør mer og mer sammen og drar stor nytte av hverandres merkevare og kompetanse. Derfor er det veldig fint at enda flere av våre spillere og trenere nå har sagt ja til å være ambassadører for Redd Barna. Sammen bidrar vi til å gjøre Drammen til en enda bedre by å vokse opp i, sier Lage Sofienlund.

Annonse fra Eliteserien: