Stabæk seiret på Marienlyst

Det ble til slutt Stabæk som kunne juble på fotballens festdag, etter å ha avgjort kampen ti minutter før slutt.

Eirik Ulland Andersen utlignet på frispark like før pause for andre hjemmekamp på rad, men denne gangen holdt det ikke til poeng. Til tross for at Godset jaktet seiersmålet i 2. omgang, var det til slutt gjestene fra Stabæk som tok med seg alle tre poengene fra Marienlyst. Avgjørelsen falt ti minutter før slutt, da Eliteseriens toppscorer Ohi Omoijuanfo banket ballen forbi Espen Bugge Pettersen.

Kampen åpnet intenst, og begge lagene gikk ordentlig i krigen i åpningskvarteret, som var breget av tøffe dueller og harde taklinger.

Vi fikk kampens første mulighet i det 9. minutt, da et frispark ble slått inn i feltet. Ballen havnet i føttene til Bassel Jradi, men midtbanespilleren fikk aldri til en ordentlig avslutning.

Like etter prøvde Moussa Njie seg fra distanse fra Stabæk, men avslutningen gikk like utenfor stolpen.

Stabæk i ledelsen – Ulland utlignet

Tjue minutter senere hadde gjestene stilt inn siktet, denne gangen ved Tonny Brochmann. Dansken fintet vekk Kristoffer Tokstad, og skrudde ballen flott i hjørnet.

Det gikk imidlertid ikke mer enn seks minutter før vi slo tilbake. Etter å ha fått frispark på hjørnet av feltet steppet Eirik Ulland Andersen opp, og sendte ballen på vakkert vis i det lengste hjørnet.

Lagene gikk dermed til pause på stillingen 1-1.

Fire minutter ut i 2. omgang kom Stabæk til den første sjansen etter hvilen, da Luc Kassi prøvde seg fra drøye 20 meter. Espen Bugge Pettersen måtte ut i full strekk, og gjorde en mesterlig redning.

Store Godset-sjanser

Etter en snau time var det vår tur til å nærme oss seiersmålet. En lang ball fra forsvarsleddet og ut til høyrekanten fant seg etter hvert sin vei inn i feltet, der Bassel kom til avslutning, men heller ikke denne gangen ble det nettsus på dansk-libaneseren. Skuddet var godt plassert, men Sayouba Mandé var med på notene, og reddet forsøket.

Minutter senere var vi nære igjen. Henning Hauger vant ballen på briljant vis 30 meter fra mål, og spilte ballen til Bassel. Med en flott gjennombruddspasning spilte han gjennom Kristoffer Tokstad, men førstetouchen ble for lang, og holdet for skrått. Fra tilnærmet død vinkel kom Tokstad likevel til avslutning, men ballen gikk i tverrliggeren og ut.

I denne perioden av kampen styrte vi mye av spillet, og presset Stabæk hardt,  og med 25 minutter igjen av kampen fikk Ulland en ny frispark-mulighet. Denne gangen ble forsøket imidlertid reddet av Sayouba.

Omoijuanfo avgjorde

I det 79. minutt smalt det så i motsatt ende. Tonny Brochmann kom til innlegg fra høyrekanten, og foran mål fant han toppscorer Ohi Omoijuanfo. Spissen trengte bare et touch på å banke ballen i nettet til sitt åttende mål for sesongen.

Godset satte innpå både Tokmac Nguen og Pontus Engblom i sluttminuttene, i tillegg til at Marius Høibråten ble flyttet opp for å vinne duellene i feltet – men utligning ble det ikke.

Det endte dermed med 2-1-seier til Stabæk, og vårt første 16. mai-tap på fem år. Det betyr at vi bare må jobbe enda hardere for å slå tilbake fra den negative trenden vi har kommet inn i, og det kommer vi til å gjøre alt vi kan for å klare.

Godset - Stabæk 1-1 (1-1)

• 9. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion, 6565 tilskuere

• Mål: 0-1 Tonny Brochmann (35.), 1-1 Eirik Ulland Andersen (41.), 1-2 Ohi Omoijuanfo (79.)

• Gule kort: Francisco Júnior (SIF)

• Dommer: Dag Vidar Hafsås

• Vårt lag (4-4-1-1): Espen Bugge Pettersen - Lars Vilsvik, Jakob Glesnes (C), Marius Høibråten, Stian Ringstad - Kristoffer Tokstad (Tokmac Nguen fra 80.), Henning Hauger, Francisco Júnior, Eirik Ulland Andersen - Bassel Jradi (Pontus Engblom fra 84.) - Marcus Pedersen (Marco Tagbajumi fra 75.)