- Smiler fra øre til øre

Marco Tagbajumi (28) er friskmeldt etter strekkskaden som har holdt ham utenfor fotballtrening de siste ukene.

Annonse:

Mandag formiddag trente kraftspissen sammen med resten av laget i relativt kraftig vindvær i Sotogrande. Dette var hans første fulle fotballøkt her nede på Costa del Sol, som for øvrig ikke har levd helt opp til navnet.

Søndagens økt måtte avlyses grunnet kraftig regnvær og overvann på banen.

Marco har slitt med en lett strekk på fremsiden av låret, noe som har vært frustrerende for en som ivrer etter å vise seg frem på trening.

- Det har vært en tung periode for meg. Jeg har slitt de siste tre ukene, og det er ingen god følelse. Stressfaktoren blir ekstra stor når det er tøff konkurranse og de andre spissene er i gang for fullt. Da føler du fort at du havner bakpå og har mye å ta igjen, sier mannen som er inne i sin andre periode i Strømsgodset.

Derfor var mandagens økt en stor opptur og et skritt i riktig retning for Marco.

- Treningen gikk bedre enn forventet. Veldig godt å være tilbake på feltet igjen. Nå smiler jeg fra øre til øre!

Hvorvidt han kan være aktuell for troppen i de siste to treningskampene her nede i Marbella, er for tidlig å si noe om. Men Marco har et håp siden treningen gikk såpass bra.

- Det er helt supert om jeg kan være med i troppen i kampene. Men det er bedre å bruke noen dager ekstra og komme tilbake 100 prosent, sier Marco.

- Jeg pushet nok litt for mye i La Manga, og da fikk jeg mer vondt, fortsetter han.

Marco kjemper med Marcus Pedersen, Pontus Engblom, Tommy Høiland og Basit Agouda om to ledige spissplasser i Strømsgodset. Han liker at det er tøff konkurranse, og sier at det er en faktor som bidrar til at alle må heve nivået sitt på trening.

- Jeg gleder meg til å spille 4-4-2 igjen. Det kommer til å bli en spennende sesong. Nå skal vi bruke tiden godt, slik at vi forstår hverandre bedre. Det kommer til å bli bedre jo mer vi blir kjent med hverandre, sier Marco Tagbajumi.

Tirsdag klokken 16.00 spiller vi mot kinesiske Hebei China Fortune. Onsdag klokken 16.00 venter Lokomotiv Moskva. Torsdag reiser vi hjem til Norge.

Annonse fra Eliteserien: