Slik bruker vi GPS-teknologi

Ved bruk av moderne GPS-teknologi tar Strømsgodset nye steg - både individuelt og som lag.

Annonse:

Før sesongen inngikk Strømsgodset en avtale med Catapult Sports, et stort internasjonalt selskap som leverer et tracking-system som registrerer alle bevegelsene til spillerne i trening og kamp.

Vi har tidligere tatt i bruk denne GPS-teknologien, men ikke så omfattende som i år.

Fotballen utvikler seg enormt fort, og det handler stadig mer om viten og mindre om synsing.


I dette intervjuet forteller fysisk trener Torstein Dalen hvordan Strømsgodset jobber med tracking-systemet og hvilke muligheter det gir. Den detaljerte informasjonen gjør det lettere å både styre og øke den totale belastningen til hver enkelt spiller. Vi ønsker å optimalisere trenings- og kampbelastning, med mål om å forbedre fysisk kapasitet og forebygge skader.

Så langt denne sesongen har vi definitivt fått god effekt av dette. Nylig gjennomførte A-laget en utholdenhetstest som var den beste siden vi startet disse målingene i Strømsgodset.

- Med dette systemet har vi full kontroll på hvordan spillerne beveger seg ute på banen, og vi bruker disse tallene veldig konkret i treningsarbeidet, sier Torstein Dalen.

- Mange spillere har økt sin kapasitet, både ved at de har hatt godt treningsarbeid og at de er blitt styrt riktig. Det ser vi både i kamp, gjennom prestasjoner og gjennom treningsuka. Det er veldig betryggende, fortsetter vår fysiske trener.

Torstein Dalen føler at Strømsgodset er blant klubbene i Norge som ligger i toppen hva gjelder vitenskap og hvordan man bruker dette konkret i treningsarbeidet.

- Vi har folk her som er gode på vitenskapelige metoder. Vi gjør forskningsprosjekter innad i laget og internt for å lære selv. Jeg føler vi er godt på vei og jobber hver dag for å få en bedre praksis. Jeg har en tett link mellom medisin og resten av trenerkontoret, og det tror jeg er en viktig årsak når det gjelder skader og fysisk prestasjon. Så ser vi forhåpentligvis at det også gir god uttelling med prestasjoner og ikke minst resultat i kampene.

Annonse fra Eliteserien: