Ny hovedtrener på EA

Øyvind Thorsen (44) er engasjert som hovedtrener på EliteAkademiet i 2019.

Annonse:

Han vil få ansvaret for å lede to EA-økter per uke på Gulskogen (onsdag og fredag), samt følge opp i nasjonal liga og andre turneringer Strømsgodset deltar i.

- Vi har lenge hatt lyst til å øke trenerkvaliteten i arbeidet med de yngste spillerne vi har inne. I dette segmentet har vi i Godset mange unge, sultne trenere, men ønsket oss enda mer tyngde i teamet. Øyvind er en dyktig idrettsmann med mye erfaring og det å få inn han som trener for spillerne under 14 år har jeg veldig troen på, sier leder for utvikling og samfunn i Strømsgodset, Lage Sofienlund.

Se hele intervjuet med Lage og Øyvind i videospilleren under:


Jobber med høy list

Øyvind Thorsen har levd et liv med idrett i høysete. Helt fra barnefotballen oppe på Tranby der han vokste opp sammen med Vegard og Thomas Røed. Øyvind har også vært innom Strømsgodset og i 1992 ble han interkretsmester for junior sammen med blant annet Kenneth Karlsen og Hans Erik Ødegaard.

44-åringen spilte senere for lokale klubber som Åssiden og Konnerud og han har trent Vestfossen i 3 divisjon. De siste åtte årene har Øyvind vært aldersbestemt trener i Konnerud, der han har fulgt laget til sønnen sin fra de var 6 år og til de ble interkretsmestere for G14.

Nå tar han for første gang steget inn i toppfotballmiljøet. 

- Det handler om å ta unge fotballspilleres drømmer på alvor og det blir spennende å jobbe med spillere som er sultne og som vet hva de vil. Jeg liker å jobbe med høy list, sier Øyvind.

Han gleder seg til å lære fotballfaget på en ny måte og ikke minst bruke sin erfaring og pedagogiske evner til å lære bort til distriktets største talenter. Øyvind har tatt diverse trenerkurs opp gjennom årene, inkludert UEFA A-lisens.

Siden 2008 har Øyvind hatt sitt daglig virke i Buskerud Idrettskrets. Han er for tiden konstituert organisasjonssjef/daglig leder.

- Jeg kjenner Øyvind godt og har samarbeidet med han i flere sammenhenger. Her vet jeg at vi får inn en person som er hel ved og som står for kombinasjonen av samfunn og utviklingsarbeid og som vil jobbe for at det går hånd i hånd og blir noe bra for Drammen, sier Lage Sofienlund.

Kjennskap til klubbmiljøene i distriktet er viktig i engasjementet som hovedtrener på EA. Her har Øyvind Thorsen gode forutsetninger i kraft av sin erfaring som spiller og trener i lokalfotballen og ikke minst jobben i idrettskretsen.

- Som hovedtrener på EA er dialog med lokale klubbmiljøer svært viktig. Derfor er det helt topp å få inn som kjenner samarbeidet toppklubb-krets-lokalklubb-forelder fra flere sider, sier Sofienlund.

Steg i riktig retning

Det blir noen endringer på Eliteakademiet i 2019. Tilbudet skal styrkes og spisses i enda større grad.

- Tidligere har vi hatt 1 lag per kull. Neste år vil vi ha en gruppe på 25-30 spillere på tvers av årgangene, med hovedtyngde på 13-14-åringer. Så vil noen 12-åringer være inne og smake på nivået i løpet av året. Vi skal ha en gjeng med ivrige og sultne fotballspillere på tvers av alder som blir en ulveflokk som sammen jager drømmen, forteller Sofienlund.

Det viktigste er at de fremste spillerne i distriktet stimuleres på tiltakene med EA og tar med seg erfaringene tilbake til sitt klubbmiljø. Strømsgodset ønsker å bidra til at vi får flere gode miljøer ute i breddeklubbene.

- Jeg synes det Godset gjør sammen med fotballkretsen har vært et steg i riktig retning. Det er krevende å drive toppidrett og samtidig rote rundt i barn og unges drømmer og ambisjoner. Det krever en bevisst aktør. Tryggheten på det Lage og Strømsgodset har stått for de senere årene, gjør det lettere for meg å gå inn i en sånn rolle, sier Øyvind Thorsen.

Vi ønsker Øyvind Thorsen hjertelig velkommen til Strømsgodset!

Annonse fra Eliteserien: