Molde seiret på Marienlyst

Molde scoret to mål de første 17 minuttene – og det viste seg å være nok. En heroisk sluttspurt endte kun med et nytt stolpetreff, og dermed ble det 1-2 og tap for Molde på Marienlyst.

Vi hang ikke med fra start, og da et effektivt Molde fikk to muligheter sto det 0-2 på måltavla allerede før klokka hadde passert 17 minutter.

Først ble Erling Braut Håland spilt gjennom av Etzaz Hussain i det 11. minutt. Alene med Espen Bugge Pettersen satte Håland inn kampens første mål.

Seks minutter senere doblet gjestene ledelsen da Eirik Hestad fikk gå upresset mot mål, før han satte ballen kontant i det lengste hjørnet.

Se høydepunktene fra kampen her:

Tokmac reduserte

Vi fikk imidlertid nytt liv i kampen allerede fire minutter etter den andre scoringen. Da Tokmac Nguen plukket opp en løs andreball på midtbanen fikk han gå like upresset mot gjestenes mål, og like utenfor feltet kunne han kaldt og rolig sentre ballen i det lengste hjørnet til 1-2.

Vi var bedre etter reduseringen, og styrte det aller meste av banespillet i andre halvdel av første omgang, mens gjestene var farligst på overganger. Det gjorde at det ble mye nesten-sjanser begge veier, men de helt store uteble før pause.

Store sjanser etter pause

Etter pause økte intensiteten i spillet vårt, og vi kom nærmere utligning. Ti minutter ut i andre omgang fant Martin Rønning Ovenstad Kristoffer Tokstad på bakre stolpe. Tokstad prøvde igjen å legge igjen ballen til Marcus Pedersen på nærmest blank kasse, men dessverre ble ballen litt for lang til at Marcus rakk frem.

Ti minutter før slutt fikk vi en enorm mulighet til utligning da Ulland Andersen slo inn foran mål i etterkant av et hjørnespark. I feltet kom en Godset-spiller på ballen, men en mesterlig redning av Andreas Linde hindret scoring.

Stolpetreff på overtid

Til tross for at det ikke ville seg helt foran mål, fortsatte vi å kjøre på fremover, og hadde tidvis et vanvittig press mot Moldes mål – men heller ikke da vi fikk vår siste store mulighet skulle det lykkes.

Seks minutter på overtid kom innbytter Mos Abdellaoue til avslutning – men traff stolpen, sekunder før kampleder Espen Eskås blåste i fløyta.

Tusen hjertelig takk til alle de 7 084 som kjøpte billett til dagens kamp, og ga oss stor støtte kampen gjennom. Det er vi vanvittig takknemlige for, og dette skal vi snu sammen med alle dere.

Strømsgodset - Molde 1-2 (1-2)
23. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion, 7 084 tilskuere
Mål: 0-1 Erling Braut Håland (11.), 0-2 Eirik Hestad (17.), 1-2 Tokmac Nguen (21.)
Gule kort: Martin Rønning Ovenstad, Marcus Pedersen (SIF) og Babacar Sarr (MFK)
Dommer: Espen Andreas Eskås, Bækkelagets SK
Vårt lag (4-3-3): Espen Bugge Pettersen - Lars Vilsvik, Jakob Glesnes (k), Kim André Madsen, Jonathan Parr - Tokmac Nguen, Henning Hauger, Martin Rønning Ovenstad - Kristoffer Tokstad, Marcus Pedersen, Eirik Ulland Andersen.
Innbyttere: Herman Stengel 18 min. for Martin Rønning Ovenstad, Francisco Júnior 17 min. for Henning Hauger og Mos Abdellaoue 8 min. for Kristoffer Tokstad.