Marco tilbake til lekegrinda

Marco Tagbajumi spilte for Skeid i hele oppveksten. Nå gleder han seg til å vende tilbake til barndommens lekegrind.

Annonse:

Strømsgodset-spissen har hatt en eksotisk fotballkarriere, men det hele startet i Skeid for 23 år siden. Onsdag kveld er han tilbake i det som var barndommens lekegrind.

Marco har bare gode minner fra tiden i Skeid og fotballen på Nordre Åsen i Oslo.

- Jeg har ikke spilt der siden jeg var 17 år gammel. Det blir spennende å komme tilbake til moderklubben. Jeg kjenner sted opp ned. Jeg kan alle bakgatene der, gliser den alltid like blide 28-åringen.

Skeid har alltid vært en talentfabrikk. Slik var det også den gangen.

- Det var mange bra spillere der på den tiden, sier Marco.


Som 17-åring reiste Marco Tagbajumi ut i den store verden. Han ble med moren på flyttelasset til London, og fikk etter hvert sjansen i London Tigers – en klubb utenfor det profesjonelle engelske ligasystemet.

Der banket Marco inn 13 mål på 10 kamper, noe som førte ham videre til AD Carnacha – en portugisisk klubb på nivå fire. Han fikk sin første profesjonelle kontrakt, og ble værende på Madeira i to sesonger.

Så tok Marco turen til ferieøya Kypros, hvor karrieren virkelig skjøt fart. Kraftspissen scoret jevnt og trutt for tre klubber, før han vendte tilbake til Norge og Strømsgodset høsten 2015. Fire mål på 10 kamper hjalp Godset til seriesølv den sesongen.

Marco reiste videre til thailandske Nakhon Ratchasima, men foran årets sesong vendte han tilbake til Drammen og Godset. Nå er også Strømsgodset på mange måter hjem for Marco, med lokal kjæreste og solid tilknytning til fansen.

Etter en flott innledning på sesongen er Marco fremdeles vår toppscorer med tre fulltreffere. Men det begynner å bli en stund siden.

- Et par kasser så er vi der?

- Forhåpentligvis tre, sier Marco, og smiler like bredt og karakteristisk som alltid.

Vi satser på at det går troll i ord!

Annonse fra Eliteserien: