Målløst mot Hebei China Fortune

Det endte 0-0 i en sjansefattig affære mot det kinesiske stjernegalleriet.

Tirsdag ettermiddag spilte vi vår andre treningskamp på den spanske solkysten, og i dag var det Hebei China Fortune som sto for tur. Den seks år gamle kinesiske klubben trenes av tidligere Real Madrid- og Manchester City-trener Manuel Pellegrini og har verdenskjente stjerner som Hernanes og Ezequiel Lavezzi på lønningslista.

Sistnevnte er nok klubbens aller største stjerne, og det var nettopp han som fikk kampens første sjanse etter åtte minutters spill. Etter innlegg fra høyre fikk argentineren stå nokså upresset og heade mot mål fra drøye fem meter, men headingen ble for dårlig, og Sosha Makani fikk slått ballen over tverrliggeren.

Nære scoring på dødballer

Etter hvert tok vi mer over spillet, og var nære scoring på to cornere på kort tid i minuttene etterpå. Først fikk Jonathan Parr pannebrasken på ballen ved nærmeste stolpe, men ballen gikk like utenfor mål. Like etterpå gikk Christian Rubio Sivodedovs corner mellom alle i boksen, men utrolig nok var det ingen som fikk en fot eller kne på ballen, verken den ene eller andre veien.

Etter en snau halvtime fikk Rubio vist frem dødballsfoten igjen, denne gangen på et frispark. Både Kim André Madsen, Basit Agouda (bildet øverst) og Tommy Høiland kom seg fri i feltet, men igjen var det ingen av dem som rakk frem til ballen, som dermed gikk ut over dødlinja.

Mot slutten av 1. omgang tok Hebei China Fortune mer over kampen, og fortsatte å styre i 2. omgang, dog uten å skape de aller største sjansene.

En perfekt og klokkeren sklitakling fra Sondre Solholm Johansen hindrer Ezequiel Lavezzi i å komme alene med Sosha Makani. Foto: Børre E. Helgerud

Solholm hindret Lavezzi-scoring

2. omgang ble etter hvert preget av flere bytter på begge lag, der vi blant annet byttet innpå fire juniorspillere i Andreas Hoven, Loti Celina, Hasan Duman og Rasmus Gjemmestad. Av disse fikk både Loti og Rasmus sin første kamp for A-laget, mens Andreas og Hasan også fikk noen minutter her på Marbella før forrige sesong.

Da sjansene uteble, og det hele så ut til å ebbe ut til en målløs kamp fikk plutselig Ezequiel Lavezzi en siste mulighet. Etter å ha blitt spilt gjennom satte han fart mot mål der han så ut til å komme alene mot Sosha Makani, men en glimrende sklitakling fra Sondre Solholm Johansen (bildet over) hindret argentineren en mulighet til å avgjøre kampen to minutter før slutt.

Dermed endte det likevel slik det så ut, og da ingen av lagene klarte å avgjøre kampen de siste to minuttene endte vår andre treningskamp på Marbella 0-0.

Strømsgodset - Hebei China Fortune 0-0 (0-0)