Målløst i Sarpsborg

Vi fikk med oss et poeng hjem fra Østfold etter en målløs affære på Sarpsborg stadion.

Annonse:

Målløst og sjansefattig er de to ordene som best beskriver mandagens kamp mot tabelltoer Sarpsborg 08.

Ser høydepunktene her:


1. omgangen vi ble vitne til på Sarpsborg stadion i kveld var også av det svært sjansefattige slaget. Den første halvtimen skjedde det så å si ingenting verdt å skrive hjem om.

Med ti minutter igjen av omgangen ble vi nødt til å gjøre vårt første bytte da Tokmac Nguen forlot banen med skade. Inn kom Francisco Júnior.

Og i det vi gikk inn i det siste minuttet i 1. omgang fikk vi det som var nærmest en målsjanse – på noe komisk vis. Jakob Glesnes' klarering traff ryggen på en medspiller, men heldigvis sørget en rask reaksjon fra Espen Bugge Pettersen for at vi unngikk baklengsmål.

Helt på tampen av omgangen prøvde så Tobias Heintz seg på et frispark fra langt hold, men Espen Bugge Pettersen hadde nokså god kontroll da han slo ballen til hjørnespark.

Store sjanser rett etter pause

Etter pause fikk derimot begge lagene hver sin store målsjanse tidlig.

Først fikk Patrick Mortensen en enorm mulighet til å sende gjestene i ledelsen etter et hjørnespark. Ballen havnet hos dansken kun et par meter fra mål, men avslutningen gikk utenfor mål.

Noen minutter senere var det kun en redning på strek som hindret Marcus Pedersen i å gjøre det samme i motsatt ende. Sarpsborg 08-keeper Anders Kristiansen måtte gi retur på et hardt Lars Vilsvik-innlegg, men dessverre ble Marcus' avslutning stoppet av Joackim Jørgensen.

Tor Ole Skullerud virket å være godt fornøyd med støtten fra GodsetUnionen i Sarpsborg.
Tor Ole Skullerud virket å være godt fornøyd med støtten fra GodsetUnionen i Sarpsborg.

Den friske starten til tross, så ble heller ikke 2. omgang noen sjansebonanza, selv om vi var noe skarpere fremover etter pause.

Ti minutter før slutt ble det derimot ampert da Kristoffer Tokstad sendte Krépin Diatta ut av banen i en løpsduell. Det hele endte med tumulter der hjemmelagets kaptein Joachim Thomassen, i tillegg til Tokstad, fikk det gule kortet.

Minuttet etterpå led Eirik Ulland Andersen samme skjebne som Diatta, og Amin Askar fikk det gule.

Det fikk også blant annet Kim André Madsen og Jakob Glesnes tidligere i kampen. Det betyr at de to soner karantene for tre gule kort i hjemmekampen mot Rosenborg 10. september.

Men mål, det fikk vi ikke i Sarpsborg. Dermed tar vi med oss et poeng hjem fra Østfold, noe vi må si oss brukbart fornøyd med. Samtidig gleder vi oss over vår tredje «clean sheet» på de fire siste kampene – og vår andre på rad på bortebane.

Kampfakta Sarpsborg 08 - Strømsgodset 0-0
20. runde i Eliteserien, Sarpsborg stadion, 4378 tilskuere
Gule kort: Kristoffer Zachariassen, Joachim Thomassen, Amin Askar (S08), Marcus Pedersen, Kim André Madsen, Jakob Glesnes og Kristoffer Tokstad (SIF)
Dommer: Martin Sleire Lundby, Bøverbru IL
Vårt lag (4-4-1-1): Espen Bugge Pettersen - Lars Vilsvik, Jakob Glesnes (K), Kim André Madsen (Marius Høibråten fra 59.), Jonathan Parr - Kristoffer Tokstad (Andreas Hoven fra 90.), Henning Hauger, Eirik Ulland Andersen, Tokmac Nguen (Francisco Júnior fra 36.) - Bassel Jradi - Marcus Pedersen

Annonse fra Eliteserien: