KBK seiret på Marienlyst

Det ble målrikt og ikke minst sjanserikt på Marienlyst, men en fryktelig 1. omgang fra vår side gjorde at det var Kristiansund som tok de tre poengene på Marienlyst.

Vårsesongens aller siste kamp i Eliteserien var nok ikke kampen med det høyeste nivået, men med til tider kompromissløs angrepsfotball, og flere defensive feil, hos begge lag ble det et svært sjanserikt og underholdende oppgjør.

Det hjelper imidlertid fryktelig lite for oss og våre supportere når resultatet blir som det blir.

Det så lyst ut etter seks minutters spill da Tokmac Nguen fikk gå upresset mot Kristiansunds mål etter svært passivt forsvarsspill fra gjestene. Lynvingen satte ballen enkelt i det lengste hjørnet, men det som så ut til å sette grunnlaget for en ny flott kveld på Marienlyst ble alt annet enn det.

Se høydepunktene fra kampen her:

Snudde kampen på ti minutter

Først utlignet Bendik Bye til 1-1 etter 21 minutters spill med en flott avslutning. Vi pådro oss brudd i et forsøk på å spille oss ut bakfra, og gjestene stormet i angrep. Ballen havnet til slutt hos Bye, som satte ballen vakkert i det lengste hjørnet fra skrått hold.

Tre minutter senere var kampen snudd. Denne gangen etter en stygg feilpasning fra Espen Bugge Pettersen, som havnet rett hos Bye. Fra distanse satte han ballen kontrollert og rolig i det åpne målet, til 2-1 til Kristiansund.

Og etter en drøy halvtime var hat-tricket komplett for Bye. Nok en gang kom han til avslutning fra høyre, og ballen gikk i stolpen, før den spratt i nettet.

De ti mareritt-minuttene gjorde oppgaven vår svært vanskelig, selv om vi sakte, men sikkert, hevet oss utover kampen. Vi viste tendenser mot slutten av 1. omgang, dog uten å komme til noen særlige målsjanser.

Vakker Ulland-redusering

Etter pause handlet imidlertid det aller meste om oss, og det føles nokså utrolig at vi kun sitter igjen med én scoring fra den omgangen.

Den scoringen kom tolv minutter ut i 2. omgang, da Eirik Ulland Andersen kombinerte fint med Tokmac Nguen, før han hamret løs fra 25 meter. Skuddet gikk vakkert i det lengste hjørnet, utenfor Sean McDermotts rekkevidde.

Etter reduseringen var imidlertid alt innenfor målvaktens etter hvert vanvittige rekkevidde. Først fikk vi en enorm sjanse ved Tokmac kun tre minutter etter reduseringen, men McDermott reddet avslutningen.

Det gjorde han også da Tokmac forsøkte seg fra distanse ytterligere tre minutter senere.

Coly-takling førte til håndgemeng

Det tente håpet Ulland ga oss med reduseringen økte også tenningsnivået både på banen og tribunen, og tjue minutter før slutt ble det håndgemeng blant en haug av begge lags spillere.

Etter at Aliou Coly sendte Tokmac Nguen flyvende inn i reklameskiltene, for deretter å dytte Eirik Ulland Andersen i bakken, kom det flere spillere stormende til, før man etter hvert fikk roet situasjonen.

Det hele endte med tre gule kort. Et til Coly, som var heldig som slapp unna mer, et til Bassel Jradi, og et til Sean McDermott, som tok et imponerende 40-metersløp for å ta del i situasjonen.

Sluttspurt uten hell

Deretter tok det noe tid før vi fikk satt et ordentlig press på Kristiansund igjen, men sluttspurten kom etter hvert.

Først traff Eirik Ulland Andersen stolpen på et frispark fra 25 meter, før McDermott igjen gjorde en god redning da Jonathan Parr kom til avslutning fra skrått hold.

Vår siste mulighet var et nytt distanseforsøk fra Ulland, som igjen ble reddet av Kristiansund-målvakten. McDermott fikk slått ballen til hjørnespark.

Etter det ble tiden for knapp, og mens gjestene var dyktige og rutinerte da de mot slutten halte ut det som var igjen av tid, maktet vi aldri få det tredje målet.

Strømsgodset - Kristiansund 2-3 (1-3)
16. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion, X tilskuere
Mål: 1-0 Tokmac Nguen (6.), 1-1 Bendik Bye (21.), 1-2 Bendik Bye (24.), 1-3 Bendik Bye (31.), 2-3 Eirik Ulland Andersen (57.)
Gule kort: Francisco Júnior, Bassel Jradi (SIF), Bent Sørmo, Aliou Coly og Sean McDermott (KBK)
Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF
Vårt lag (4-3-3): Espen Bugge Pettersen - Lars Vilsvik, Jakob Glesnes (K), Lars Sætra, Jonathan Parr - Tokmac Nguen, Henning Hauger, Francisco Júnior - Bassel Jradi, Mustafa Abdellaoue, Eirik Ulland Andersen.
Innbytter: Amahl Pellegrino 13 min. for Mustafa Abdellaoue.