Juniorlaget feirer seier mot Lillestrøm i 3. runde i G19-NM. Foto: Steinar Pedersen

Juniorlaget videre i NM

Våre unggutter gikk seirende ut mot Lillestrøm etter en dramatisk slutt med to sene scoringer og straffesparkkonkuranse.

Da det så ut som seieren og plassen i 4. runde var sikret for vårt juniorlag, utlignet Lillestrøm tre minutter på overtid, og sikret ekstraomganger, og senere straffesparkkonkurranse. Likevel slo de hardt tilbake, og vant til slutt 4-3 på straffer etter at Matias Finnestrand reddet de to siste straffene.

– Jeg gikk litt for tidlig på de tre første, så på de to siste avventet jeg til jeg så hvor han skulle skyte, forteller den 18 år gamle målvakten etter kampen, om noe som åpenbart var en suksessoppskrift, etter at de to målvaktene på hvert sitt lag hadde gått feil vei på de sju første straffene.

Hasan banket inn 1-0

Allerede etter ti minutters spill på Marienlyst var Godset i føringen. Hasan Hüseyin Duman fikk ballen fra Loti Celina, og banket til fra distanse. Den nydelige avslutningen gikk via tverrliggeren og i nettet, til 1-0.

Unggutta så ut til å ta med seg 1-0-ledelsen til pause, men like før pause fikk gjestene straffespark. Bilal Saghir Khan satte den i nettet, og sørget for 1-1 halvveis.

Ny Hasan-perle

Det som så ut til å være avgjørelsen var et frispark fra samme mann som banket inn 1-0-målet. Andreas Hoven ble felt, og Hasan la ballen ned på omkring 25 meters hold.

– Å se den gå inn... Jeg klarer ikke beskrive det engang. Det var en sinnssyk følelse, sier Hasan.

Tre minutter på overtid utlignet imidlertid Lillestrøm på nytt ved William Magnusson. Dermed sto det 2-2 ved full tid, noe det også gjorde da to ganger fem minutter med ekstraomganger var gjennomført.

Matias ble helten i straffekonken

Matias Finnestrand redder Lillestrøms femte straffe, og blir helten i straffesparkkonkurransen.

I straffesparkkonkurransen scoret begge lag på sine første tre, der Andreas Hoven, Kasper Grung Flo og Benjamin Reagan, før Matias Finnestrand altså reddet Lillestrøms fjerde. Deretter scoret Magnus Lankhof Dahlby, før Matias nok en gang stoppet Lillestrøms straffeskytter.

Dette var andre gang vårt juniorlag måtte ut i straffesparkkonkurranse under Vítor Gazimba og Kjetil Lundebakkens ledelse. Resultatet? Ni fulltreffere på ni straffer.

Den andre straffesparkkonkurransen var forøvrig i semifinalen mot Viking for to år siden, da Saibou Keita sendte våre juniorer til sin første, og så langt eneste, NM-finale på G19-nivå.

Nå er vi tre kamper unna å gjenskape den bragden. Etter dagens seier venter 4. runde, før vi eventuelt må gjennom to runder til, kvart- og semifinale.

Kampfakta Strømsgodset G19 - Lillestrøm G19 4-3 e.str. (2-2)
Mål: 1-0 Hasan Hüseyin Duman (10.), 1-1 Bilal Saghir Khan (41., str.), 2-1 Hasan Hüseyin Duman (87.), 2-2 William Carl Peter Magnusson (90.)
Mål str.konk.: Andreas Hoven, Kasper Grung Flo, Benjamin Ray Reagan, Magnus Lankhof Dahlby (SIF), Erik Tobias Tangen Sandberg, Bilal Saghir Khan og Henrik Loholt Kristiansen (LSK)
Bom str.konk.: Sivert Eriksen Westerlund og Edvard Hansen Åretun (LSK)
Gule kort: Hasan Hüseyin Duman (SIF), Lars Mogstad Ranger og Arne Holter (LSK)
Strømsgodset G19s lag (4-2-3-1): Matias Finnestrand - Loti Celina, Kasper Grung Flo, Arnar Gudjonsson, Snorre Nyseter Kortgaard - Hasan Hüseyin Duman, Benjamin Ray Reagan - Andreas Hoven (C), Alban Kadriu, Adrian Rogulj - Magnus Lankhof Dahlby.
Benyttede reserver: Åsmund Bergum Edvardsen, Simen Hammershaug og Mathias Fjeld Gulliksen.
Ubenyttede reserver: Jørgen Johnsen, Sondre Fosnæss Hanssen, Jørgen Vedal Sjøl og Martin Kaasa Larsen.