Hovens første A-lagsmål

Den lokale 19-åringen Andreas Hoven scoret sitt første mål for A-laget i treningskampen mot Sogndal.

De to unggutta Andreas Hoven og Abdul-Basit Agouda fikk den siste halvtimen på banen mot Sogndal i dag, og tok begge vare på muligheten. Etter kun ti minutter på banen scoret Andreas etter fint forarbeid fra nettopp Basit.

– Jeg synes det gikk ganske bra, jeg fikk kommet til to sjanser, der den ene gikk i mål, og det er jeg fornøyd med, selv om jeg gjerne skulle hatt den siste også, sier Andreas etter kampen.

To minutter før slutt kunne han altså blitt tomålsscorer da han ble spilt gjennom av Tommy Høiland, men Sogndal-keeper Mathias Dyngeland reddet forsøket.

– Jeg fikk vel nesten litt for god tid der, så jeg fikk ikke plassert den helt der jeg ville, sier kantspilleren om sin andre sjanse.

Scoret foran GodsetUnionen

Selv om det ikke ble scoring der, så er det alltid gledelig at lokale unggutter scorer mål for A-laget, treningskamp til tross. Ekstra gøy må det jo også være å score hjemme på Marienlyst, og foran GodsetUnionen.

– Det var veldig moro, og det er noe jeg tar med meg, sier han om scoringen i det 71. minutt.

19-åringen synes også vi leverte en god prestasjon i dagens kamp.

– 5-0 er jo et godt utgangspunkt, og jeg synes vi gjorde det bra. De skaper litt for mye på slutten, men får vi bort det så blir det veldig bra, mener han.

Mens de jevnaldrende unggutta Morten Sætra, Henrik Bredeli og Knut Ahlander skal tilbringe store deler, eller hele, sesongen på utlån i henholdsvis Nybergsund-Trysil, Strømmen og Asker, har Tor Ole Skullerud konkludert med at de vil ha med Andreas Hoven og Abdul-Basit Agouda på A-laget denne sesongen. Da kan det bli muligheter for å vise seg frem også i Eliteserien for de to, som begge debuterte i serien i fjor høst.

– Det blir spennende å se om jeg får noen innhopp. Det er moro at han vil ha meg her, sier Andreas selv.

Skullerud: – Veldig morsomt

Tor Ole var også godt fornøyd over innhoppet til de to lovende unggutta.

– Det er gøy at de tar vare på sjansen når de får den, og de har jo hver sin målsjanse begge to. De står i kø foran mål der disse to gutta, humrer vår hovedtrener.

– Det er veldig morsomt at Andreas fikk målet i dag. Det er fint for han.

Valget om å beholde de to i A-stallen denne sesongen har flere grunner. Det går både på at de to har levert gode prestasjoner, i tillegg til i hvilke posisjoner vi trenger den ekstra bredden.

– Det har litt med posisjon å gjøre, på hva vi behøver og hvem som konkurrerer hvor. Andreas er først og fremst kant, og sånn sett passer det bra at han er her. Samtidig har både han og Basit levert veldig bra, og de kan bidra, sier Tor Ole.

Annonse fra Eliteserien: