Historiske Godset vant i Sandefjord

Eirik Ulland Andersen og Marcus Pedersen scoret målene da Godset tangerte to klubbrekorder med kveldens 2-1-seier over Sandefjord.

Det var langt ifra noen festforestilling vi ble vitne til i det pøsende regnværet på Komplett Arena – men når høsten drar seg til er det tross alt de tre poengene som teller. Og de kjempet vi oss til i kveld, for femte gang på rad.

Det er tangering av klubbrekorden fra 1968. Samtidig vant vi også vår tredje strake borteseier, som også er tangering av vår klubbrekord. Det har vi kun gjort før i 1968 og 2007.

Nå står vi også uten tap på bortebane siden kampen mot Lillestrøm 1. juli.

Kampens første sjanse var det imidlertid Sandefjord som fikk etter et snaut kvarter da Victor Demba Bindia fikk stå umarkert og heade en retur mot et nærmest åpent mål, men headingen ble for svak, og ble blokkert.

Videoen er ikke tilgjengelig.

Superduoen sørget for ledelse

Etter en snau halvtime kom Tokmac Nguen til vår første sjanse etter et raid, men avslutningen gikk rett på keeper.

Det gjorde den ikke da Eirik Ulland Andersen fikk sjansen noen minutter senere. Etter å ha fått ballen fra Bassel Jradi, som da noterte seg for sin åttende målgivende for året, dro Eirik av en forsvarer, og banket ballen i nettet.

Det var den niende scoringen til vår toppscorer denne sesongen.

Like etterpå kunne han fort stått med tosifra antall da han var nære ved å gjøre som Florent Hanin mot Tromsø i 2015 – skru et hjørnespark direkte i mål. Dessverre fikk Ingvar Jónsson såvidt en hånd på ballen, og slo ballen til et nytt hjørnespark.

Flamur i fokus etter pause

Vi gikk uansett til pause med ledelsen 1-0. Uten at det varte så fryktelig lenge inn i den andre omgangen.

Før undertegnede hadde rukket å sette seg hadde tidligere Godset-spiller Flamur Kastrati rukket å utligne, terge på seg GodsetUnionen, få gult kort og bli byttet ut med skade.

Marcus slo tilbake

Et kvarter senere var vi imidlertid tilbake i ledelsen. Jonathan Parr slo ballen over til Lars Vilsvik på høyre, som slo flott inn foran mål.

Der var Marcus Pedersen, som headet ballen via keeper Jónsson, stolpen, og Jónsson igjen, før ballen omsider trillet over streken. Marcus eller selvmål var vanskelig å få svar på, men det var i alle fall ingen tvil om at vi var tilbake i ledelsen.

Sandefjord-sjanse på overtid

Etter at vi var tilbake i ledelsen tok hjemmelaget over kampen, men slet med å skape de store farlighetene før helt mot slutten.

Ti minutter før slutt var Bindia nære igjen etter innlegg fra Olsen Solberg, men ballen havnet utenfor mål.

På overtid kom den kanskje aller største muligheten da et skudd fra Enric Vallés skiftet retning rett foran vårt mål, men Espen Bugge Pettersen reagerte lynraskt og fikk slått ballen til hjørnespark.

Men til tross for et økende press fra Sandefjord i sluttminuttene, vi holdt ut og sikret vår femte strake trepoenger – som er tangering av klubbrekorden.

Samtidig gjør det at vi i skrivende stund ligger på 4. plass på tabellen, tre poeng bak medaljeplass, med fire kamper igjen av sesongen.

Kampfakta Sandefjord - Strømsgodset 1-2 (0-1)
26. runde i Eliteserien, Komplett Arena, 3 222 tilskuere
Mål: 0-1 Eirik Ulland Andersen (31.), 1-1 Flamur Kastrati (46.), 1-2 Marcus Pedersen (62.)
Gule kort: Flamur Kastrati, Lars Grorud (SF), Henning Hauger og Espen Bugge Pettersen (SIF)
Dommer: Kristoffer Hagenes, TIL Hovding
Vårt lag (4-2-3-1): Espen Bugge Pettersen - Lars Vilsvik, Jakob Glesnes (K), Marius Høibråten, Jonathan Parr - Henning Hauger, Francisco Júnior (Pontus Engblom fra 90.) - Tokmac Nguen (Mounir Hamoud fra 83.), Bassel Jradi, Eirik Ulland Andersen - Marcus Pedersen.