Her er vår nye manuellterapeut

Thomas T. Ødegaard (46) er tilbake i hjembyen for å jobbe i klubben han er vokst opp med.

Annonse:

- Jeg kjenner Godset godt fra utsiden, og nå er jeg så heldig at jeg skal få være en del av klubben på innsiden. Jeg er glad for å bli spurt og gleder meg veldig, sier klubbens nye manuellterapeut.

Thomas og Martin Ødegaard
Thomas og Martin Ødegaard

Det er sterke bånd mellom familien Ødegaard og Strømsgodset. Disse båndene strekker seg helt tilbake til 70-tallet da noen av klubbens fotballhelter jobbet i familiens klesbutikk. Ødegaard Klær har også vært mangeårig sponsor i Godset.

Jeg er glad for å bli spurt og gleder meg veldig.

— Thomas T. Ødegaard
Lillebror Hans Erik Ødegaard spilte hele 241 kamper for Strømsgodset fra 1993 til 2003, og er sågar nummer 8 på adelskalenderen. Nevøen Martin er selvsagt viden kjent for alle som følger Godset.

- Jeg er oppvokst med Strømsgodset siden 70-tallet, og det har vært familiære bånd når det gjelder både sponsing og spillere i alle år, sier Thomas.

I 1989 flyttet han fra Drammen for å studere. 28 år senere vender Thomas tilbake for å jobbe i hjembyen. Han er både stolt og glad for å få muligheten. Nå blir det daglig pendling fra Høvik, der Thomas bor sammen med sin kone og deres to barn på 10 og 7 år. Og nå blir det nok enda hyppigere besøk hos resten av familien i Drammen.

Stor erfaring

Thomas har fått permisjon fra jobben på Norsk Idrettsmedisinsk Institutt (NIMI) på Ullevaal for å konsentrere seg 100 prosent om jobben i Strømsgodset. Han er svært takknemlig for at arbeidsgiveren de siste 22 årene viser velvilje og forståelse. Thomas takker også idrettens helsevesen, der han har vært tilknyttet en gang i uken.

Thomas T. Ødegaard er spesialist i manuellterapi og idrettsfysioterapi, og tar med seg over 20 års erfaring innen idrettsmedisin til Strømsgodset. Fagfolk beskriver ham som en av de aller fremste i klassen.

Ved siden av jobben i NIMI har Thomas vært tilknyttet Norges Fotballforbund siden 1995. Han har jobbet med U21-landslaget over en 12 års periode. De siste tre årene har Thomas vært en del av teamet til Per-Mathias Høgmo på A-landslaget.

Kjenner teamet godt

Både på U21-landslaget og A-landslaget samarbeidet han med Strømsgodsets hovedtrener Tor Ole Skullerud. I tillegg kjenner Thomas selvsagt assistenttrener Martin Foyston godt, vår nye fysiske trener Torstein Dalen, samt fysioterapeut og osteopat Marius Hoel fra Drammen Sportsklinikk og klubblege Erik Dag Knudsen.

Marius fortsetter i sin rolle i Godset, og dermed ivaretas kontinuiteten i det gode arbeidet som er blitt gjort i flere år. Marius kommer til å jobbe tett sammen med Thomas og Torstein, og dermed er spillerne sikret kyndig og tett oppfølging.

Vår nye manuellterapeut ser frem til å bli en del av et sterkt fagmiljø i Strømsgodset og jobbe sammen med mennesker han har stor respekt for.

- Det er mye som kan læres, men det er ikke alltid like enkelt å finne de rette folkene. De lederne som er i Godset nå vet jeg er kjempegode både som mennesker og kompetente fagfolk, og det er en av årsakene til at jeg valgte å takke ja, sier Thomas T. Ødegaard.

Hardt arbeid med kvalitet

Etter flere år rundt landslaget ser han at vi har mye å jobbe med her hjemme. Thomas har et sterkt ønske om å bidra til at Strømsgodset tar nye steg.

For at vi skal utvikle oss og bli bedre må vi alle sammen jobbe knallhardt hver eneste dag - og med kvalitet.

— Thomas T. Ødegaard
- Vi må stikke fingeren i jorda og erkjenne at norsk fotball har et forbedringspotensial. Det gjelder også Godset. Det er blitt gjort en kjempejobb her i mange år, men det er fremdeles et stort potensial i klubben. Det er en spennende spillergruppe og et dyktig trenerteam. For at vi skal utvikle oss og bli bedre må vi alle sammen jobbe knallhardt hver eneste dag - og med kvalitet. Det er det eneste som gjelder. Klarer vi det i felleskap ser jeg frem til mye moro og masse ekte kjærlighet fremover, sier en engasjert Thomas T. Ødegaard.

46-åringen har lært mye av de siste tre årene med A-landslaget. Om det engasjementet blir forlenget er uvisst.

- Hvis fotballforbundet spør og har lyst, så er Godset og Tor Ole med på det. Men det er det ingen som vet ennå, sier Thomas.

En engasjert fagmann

Tor Ole Skullerud er henrykt over å få en engasjert fagmann som Thomas T. Ødegaard til Strømsgodset. Han er overbevist om at Thomas vil bidra til å bygge en kultur i klubben og utvikle både seg selv og menneskene rundt seg.

Tor Ole Skullerud
Tor Ole Skullerud

- Thomas er først og fremst en kapasitet som manuellterapeut. Han har enorm erfaring, både på toppnivå i Norge og landslagsnivå. I tillegg til å være en fagmann er Thomas også et unikum i forhold til sosialkompetanse og det å jobbe med mennesker og grupper. Han er rett og slett en fantastisk type å ha i et prestasjonsmiljø, og jeg er veldig glad for at han er på plass, sier Skullerud.

Han understreker også hvor fornøyd han er med at Marius Hoel fortsetter i samarbeid med Thomas, slik at man viderefører det gode medisinske arbeidet som er blitt gjort.

PS. Tom Arild Wike og Steffen Skancke fra Drammen Sportsklinikk går nå ut av det medisinske apparatet rundt A-laget. Vi ønsker å takke begge for den gode jobben de har gjort de siste sesongene.

Annonse fra Eliteserien: