Godset videre i cupen

Det så lenge mørkt ut, men Bassel Jradi og Pontus Engblom sikret til slutt 4-2-seier etter ekstraomganger mot Skeid.

Godset slet lenge i onsdagens cupkamp, men da det så ut som kampen var tapt dukket Bassel Jradi opp og utlignet til 1-1 minutter før slutt. I ekstraomgangene gjorde vi kort prosess, og kunne til slutt kontrollere inn avansementet.

Hjemmelaget Skeid åpnet kampen svært intensivt, og i tillegg til at de var aggressive når vi hadde ball straffet de oss når de klarte å vinne den. Etter å ha vært nære etter kun noen få minutter, tok hjemmelaget ledelsen i det 11. minutt. Hassan Yusuf fikk to muligheter, og på den andre snek ballen seg inn i det lengste hjørnet.

Mounir utlignet

Skeid fortsatte å presse hardt etter scoringen, men etter hvert tok vi mer over, og begynte å produsere store sjanser. Først smalt et langskudd fra Eirik Ulland Andersen i tverrliggeren, før Skeid-keeper Idar Nordby Lysgård måtte ut i full strekk for å redde en avslutning fra Mounir Hamoud.

Mounir skulle imidlertid få en sjanse til, for i det 32. minutt var det han som kriget inn utligningen. Det var hans første offisielle Godset-scoring siden 11. april 2015, og hans totalt sjette scoring i Godset-trøya.

Sekunder før pause tok dog Skeid ledelsen på nytt. Radek Janukiewicz fikk slått ut et hjørnespark, men Skeid fikk ballen inn igjen, og til slutt klarte David Tavakoli å få inn hjemmelagets andre mål.

Det var også stillingen til pause.

I 2. omgang slet vi med å skape sjansene som trengtes for å få til en utligning, og satte innpå de to angriperne Marco Tagbajumi og Pontus Engblom, i tillegg til at Lars Vilsvik måtte erstatte en skadet Jonathan Parr.

Med rundt ti minutter igjen av ordinær tid Pontus og Jakob Glesnes en mulighet hver, men det ble dessverre ikke nettsus for noen av dem.

Bassels skuddfot var redningen

Men fire minutter før full tid lyktes det. Bassel Jradi kom seg fri like utenfor feltet, og banket ballen nede i det nærmeste hjørnet til stor lettelse for Godset-supporterne på tribunen i Oslo.

Dermed ble det ekstraomganger, og der gjorde vi kort prosess på våre motstandere. Allerede før minuttet var spilt smalt innbytter Pontus Engblom et langskudd i nærmeste kryss, utagbart for Skeid-keeper Lysgård.

Fire minutter senere var Bassel på ferde igjen. Dansk-libaneseren langskudd traff begge stolpene, men gikk til slutt i nettet til 4-2.

De siste 25 minuttene av ekstraomgangene ble i det store og hele en transportetappe, der vi ønsket å kontrollere inn avansementet, mens Skeids slitne spillere ikke maktet å få til en ordentlig sluttspurt.

Skeid - Godset 2-4 e.e.o. (2-2)

• 2.runde i cupen, Nordre Åsen Kunstgress, 766 tilskuere

• Mål: 1-0 Hassan Yusuf (11.), 1-1 Mounir Hamoud (32.), 2-1 David Tavakoli (45.), 2-2 Bassel Jradi (87.), 2-3 Pontus Engblom (91.), 2-4 Bassel Jradi (95.)

• Gule kort: Tom Even Skogsrud (Skeid), Marco Tagbajumi og Radek Janukiewicz (SIF)

• Dommer: Per Erik Haugen, Rælingen

• Vårt lag (4-4-1-1): Radek Janukiewicz - Mounir Hamoud, Jakob Glesnes (C), Kim André Madsen, Jonathan Parr (Lars Vilsvik fra 72.) - Bassel Jradi, Christian Rubio Sivodedov (Marco Tagbajumi fra 66.), Francisco Júnior, Eirik Ulland Andersen (Pontus Engblom fra 78.) - Tokmac Nguen - Marcus Pedersen