Gleder seg til å komme i gang

Godsets nye assistenttrener Martin Foyston ser frem til å jobbe på feltet igjen på daglig basis.

Annonse:

Etter tre år som assisterende landslagstrener for Norge er Hull-mannen klar for Strømsgodset og Tor Ole Skullerud sitt nye team. 35-åringen legger ikke skjul på at han har stor respekt for Tor Ole, og at Godsets hovedtrener er hovedårsaken til at han tar med seg familien fra Stockholm til Norge og Sandvika.

Tor Ole er hovedgrunnen til at jeg kommer hit til Godset nå.

— Martin Foyston
- Tor Ole og jeg hadde et godt samarbeid på landslaget, og vi har hatt mye kontakt etterpå. Vi har hatt et ønske om å jobbe sammen igjen. Tor Ole er hovedgrunnen til at jeg kommer hit til Godset nå, sier Martin.

Engelskmannen har hatt base i Stockholm helt siden han ble hentet inn dit sommeren 2013. Året etter ble han en del av Per-Mathias Høgmo sitt team på A-landslaget på permanent basis.

Analyse og feltarbeid

Martin hadde avtale med Norges Fotballforbund, og takker NFF for å være løsningsorienterte slik at nå kan fortsette karrieren i Godset.

- Jeg kjenner godt til klubben. Godset har hatt mye suksess de siste sesongene, og alle spillerne som har spilt i klubben som jeg har jobbet med på landslaget har bare gode ting å si, forteller Martin.

Han prater videre om den sterke fanbasen til Strømsgodset, hvor godt klubben er blitt drevet og  ”the strong wibes around the club”.

- Etter tre år på landslaget blir det godt å jobbe på feltet igjen på daglig basis, sier Martin Foyston, som har spesialkompetanse på analyse og implementering av analyse i treningsarbeidet.

- Min hovedstyrke som trener er å gjøre laget bedre, både i forhold til identitet og prinsipper rundt spillestil. Vi skal utvikle oss både individuelt og som lag. Alt dette kommer som et resultat av knallhardt arbeid, sier Martin.

Fem år i Fulham

Han jobbet i trenerteamet til Fulham i fem år, sammen med kjente managere som Roy Hodgson, Martin Jol og Chris Coleman. Han skryter også veldig av Brede Hangeland, som var en sentral spiller for Fulham i denne perioden.

Det har vært en stor erfaring og masse læring for meg å jobbe i Premier League.

— Martin Foyston
- Det har vært en stor erfaring og masse læring for meg å jobbe i Premier League. Jeg var i teamet til Roy i to og et halvt år, og det var et stort høydepunkt å komme til finalen i Europa League, forteller Martin.

Han har også tatt med seg mye læring fra samarbeidet med Per-Mathias Høgmo – både i Djurgården og det norske A-landslaget.

- Per er veldig inspirerende, og veldig opptatt av å legge til rette for at vi hele tiden utvikler oss, sier Martin Foyston.

Et spennende team

Pål Henning Albertsen ble også klar for Strømsgodset i løpet av lille julaften. Han returnerer dermed til klubben han spilte for fra 1996 til 1999.

- Det er veldig gøy å komme tilbake til Drammen. Godset er en kul klubb, og dette her pirrer meg skikkelig. Vi får et utrolig spennende team, og nå gleder jeg meg bare til å komme i gang, sier Albertsen.

 

Annonse fra Eliteserien: