Fullt fokus på trenerutdanning

Med GodsetAkademiet skal vi bidra til å utdanne enda flere barnefotballtrenere i distriktet. Les mer om hvordan vi jobber.

I løpet av januar vil de aller fleste av klubbene som er en del av GodsetAkademiet være i full fart. Noen klubber er i gang med fotballtreninger, mens noen har teori og trenerforum ledet av veiledere fra Strømsgodset Toppfotball.

Annenhver uke vil trenerveiledere fra Strømsgodset være ute og bistå de lokale barnefotballtrenerne på sine egne treninger. Denne typen trenerutvikling og lokalt bidrag tror vi kan skape både gode fotballopplevelser og ekte kjærlighetsforhold til Strømsgodset for mange unge drammensere.

Gjennom GodsetAkademiet vil lokale barnefotballtrenere i løpet av vinteren og våren få mulighet til å gjennomføre delkurs 1 av NFFs Grasrottrenerkurs. I modellen har Strømsgodset et tett samarbeid med NFF.

Dette er landets mest massive trenerutviklingstiltak i regi av toppklubb.

20180112_100641
Arbeidet med GodsetAkademiet er i gang for fullt.

Sertifiserte trenere er et steg i riktig retning for klubber som ønsker status som kvalitetsklubb, og Strømsgodset tror kursing av Grasrottrenere, som skal skje gjennom GodsetAkademiet, kan sikre god barne- og ungdomsaktivitet på fotballbaner i Drammen mange år fremover.

Også Morten Mundal, klubbutvikler i NFF Buskerud gleder seg til GodsetAkademiet nå er i gang.

- NFF Buskerud er strålende fornøyd med at Strømsgodset både har fått i gang og har så stort fokus på GodsetAkademiet. Det legger til rette for et godt trekantsamarbeid med toppklubb, breddeklubb og krets. Fokus på utvikling av trenere i barnefotballen er et prioritert område. Grasrottrenerkursene som skal gjennomføres i klubbene gir økt kompetanse og er et av de aller viktigste tiltakene som gjøres for å få til en best mulig aktivitet for flest mulig barn i fotballen, sier Mundal.

Det unike med GA-modellen er at trenerne får integrert trenerkursingen i egen hverdag. Gjennom oppfølging på feltet annenhver uke, og minimum tre kvelder med teori fra NFF og Strømsgodset, vil barnefotballen i distriktet forhåpentligvis få et løft.

- At hver enkelt trener blir sett i egen hverdag, og kan få hjelp og påfyll som gjelder eget lag, egne spillere og egen praksis, er ganske unikt. At det i tillegg skjer i så stor skala som dette tror jeg kan gi gode ringvirkninger, sier hovedtrener i GodsetakAdemiet, Eirik Fossen.

20180112_100914 2
Hos pilotklubb Stoppen SK er det stor aktivitet også på vinteren.
Annonse fra Eliteserien: