Francisco tatt ut på landslaget

Francisco Júnior og flere andre yngre Godset-spillere er denne uken på landslagssamling.

Annonse:

Francisco Júnior har igjen blitt tatt ut på Guinea-Bissau sitt A-landslag. 25-åringen debuterte for landet sitt i Afrikamesterskapet i januar, der han spilte alle tre kampene i gruppespillet. Dessverre kom ikke Francisco og Guinea-Bissau videre derfra, så det ble med de tre kampene den gangen.

Nå kan han imidlertid få sin fjerde A-landskamp når Guinea-Bissau møter Sør-Afrika i en privatlandskamp på lørdag. Det betyr naturligvis også at han ikke er tilgjengelig til vår generalprøve mot Sandefjord.

Bassel Jradi ble også tatt ut på A-landslaget denne uken, til Libanons kvalifseringskamp til Asiamesterskapet mot Hong Kong på torsdag i neste uke, men 23-åringen meldte forfall. Bassel står forøvrig med 2 A-landskamper og et mål for Libanon, i tillegg til flere ungdomslandskamper for Danmark, og selv om det ikke blir flere med det første er det gode muligheter for å bli tatt ut flere ganger fremover om han fortsetter prestasjonene han har vist i vinter.

Fire spillere på G19-landslaget

Henrik Bredeli, Knut Ahlander, Abdul-Basit Agouda og Andreas Hoven på G19-landslaget.
Henrik Bredeli (f.v.), Knut Ahlander, Abdul-Basit Agouda og Andreas Hoven har alle blitt tatt ut på G19-landslaget.

Vi har ingen nåværende spillere som har blitt tatt ut på verken det norske A- eller U21-landslaget, men på G19 til G16 er vi godt spent med hele åtte spillere – halvparten av dem på G19. Andreas Hoven, Abdul-Basit Agouda, Knut Ahlander (utlånt til Asker) og Henrik Bredeli (utlånt til Strømmen) spiller alle viktige EM-kvalifiseringskamper for G19-landslaget denne uka.

I går ble det dessverre 3-0-tap mot England, i en kamp der Henrik spilte 90 minutter, Basit 51 minutter og Andreas 14 minutter som innbytter, mens Knut ble værende på benken hele kampen. Nå venter Hviterussland i morgen og Spania på mandag i to kamper de norske gutta er nødt til å vinne om det skal bli EM-sluttspill.

På G18-landslaget har vi Hasan Hüseyin Duman og Magnus Lankhof Dahlby. De spiller Federations Cup i Latvia, der de skal opp mot vertsnasjonen (i morgen), Ukraina (lørdag) og Makedonia (mandag).

Noah scoret for G16

På G16-landslagets samling i Nederland tidligere i måneden var vi også representert ved to spillere. Keeperen Jørgen Johnsen og angriperen Noah Jean Holm, i tillegg til en tidligere Godset-gutt i Kornelius Normann Hansen. Her spilte de i en firenasjonersturnering mot Belgia, vertsnasjonen Nederland og Romania.

I den første kampen vant Norge 2-1 etter å ha avgjort på overtid. Her spilte Jørgen 90 minutter i Norges mål, mens Noah spilte de første 66 minuttene, og scoret også Norges første mål. I den andre kampen ble det 2-1-tap mot vertsnasjonen. Her med Jørgen på benken, og Noah som innbytter det siste kvarteret.

I den siste kampen ble det 2-1-seier mot Romania, med Jørgen og Noah tilbake fra start. Jørgen spilte hele kampen, mens Noah ble byttet ut like før pause.

Stefan ny landslagskaptein

I tillegg til disse er det mange tidligere Godset-gutter som har blitt tatt ut på diverse norske landslag denne uken. Omar Elabdellaoui, Gustav Valsvik, Jo Inge Berget, Stefan Johansen, Anders Konradsen og Adama Diomande har blitt tatt ut i Lars Lagerbäcks første A-landslagstropp, der Valsvik kan få sin A-lagsdebut, mens Stefan Johansen har blitt utpekt til Norges nye landslagskaptein. Vi gratulerer begge to!

I tillegg har de to lokale ungguttene Iver Fossum og Martin Ødegaard blitt tatt ut på U21-landslaget. De spiller to privatlandskamper mot Portugal (i morgen) og Russland (tirsdag) på den iberiske halvøy i forberedelsene til en ny EM-kvalifisering. Denne kvalifiseringen starter på Marienlyst stadion – mot Kosovo 13. juni.

Annonse fra Eliteserien: