Dette er eliteakademiet

Her finner du alt du trenger å vite om klubbens eliteakademi (EA) for 2018.

EliteAkademiet drives av Strømsgodset Toppfotball og har utvidet betraktelig de siste årene. Alle fra Buskerud kan nomineres, og vi åpner også for at klubber fra andre fotballkretser også kan delta. EA er forøvrig også et sonetiltak, som er første ledd i Landslagsskolen.

Det unike med EA er at det er gratis å delta, noe som er svært sjelden blant andre toppklubber i Norge. Vi gjør alt vi kan for å fortsette med det. Når vi deltar på cuper, så betaler spillerne/foreldre egenandel, da vi har nullbudsjett på cuper. 

På vinteren: Treningene kan bli avlyst dersom det er sterk kulde (lavere enn 10 effektive minusgrader) eller om banen ikke er spillbar pga snøfall. Info om dette legges på Facebook-gruppa til EA-kullene i forkant av økta, men sjekk tett opp til økta. Det kan justeres inntil 30-60 min før treningsstart. 

Her er planen for 2018, som starter med den vanskelige utvelgelsen høsten 2017. 

EA 2006

Trening søndag 8.30-10.15 (oppmøte og klare på banen) på Gulskogen. Vi skal ta ut ca 45 spillere til denne gruppa, og differensierer fortløpende. Vi starter med første trening for 2006 søndag 5.november. Hvis ikke annet gis beskjed om vil det bli slik:
5., 12. og 19.november vil vi invitere hele 2006-kullet på to treninger kl 8.30-10.15 og 11.15-13.00), slik at vi får brukt mest mulig tid på å kartlegge kun dette kullet. Vi antar at fra 26.november blir det kun kl 8.30-10.15. Siste trening vil bli 10. eller 17.desember.

Alle skal møte i klubbens spillerdrakt, og på nomineringsskjemaet så skal man registrere draktnummer og draktfarge. Det gjør det mye enklere for oss å kjenne igjen spillerne de første øktene.

Vi sender innkalling til alle mailadressene som er registrert på nomineringsskjemaet og informerer om hvem som skal komme til hvilke økter. Endelig gruppe for EA 2018 tas ut ca 20.desember 2017, men som sagt så kan trenere melde inn underveis etter dette også.

I tillegg har vi EA Ekstra 2006, der vi velger ut ca 20-25 spillere som trener onsdager og fredager kl 16-17.30 (oppmøte 15.30) i tillegg. Denne gruppa er også dynamisk. Mulig vi starter opp med disse før jul, men planen er januar. Det kommer vi med beskjed om. Alt er på Gulskogen kunstgress, med mindre annet gis beskjed om.

Linker til Nomineringsskjema for EA 2006 og Facebook-side for EA 2006. 

Nomineringsfrist: 25.oktober

EA 2005

Vi fortsetter resten av 2017 med samme opplegg, med unntak av at det vil bli fri fire søndager, nemlig 29.okt, 5.nov, 12.nov og 19.november. Deretter vil treningene være kl 11.15-13.00.

Fra januar2018: Trening søndag 11.15-13.00 (oppmøte og klare på banen) på Gulskogen. Første trening er søndag 7.januar. Vi skal fra januar ha ca 35 spillere her, og gruppa tas ut ca 20.desember. 

Vi tar utgangspunkt i spillerne som har deltatt i 2017, og vi skal ha ca halvparten med videre. Klubbene kan også melde inn nye spillere. I løpet av høsten 2017 vil vi redusere spillergruppa.

EA Ekstra (ca 20-25 spillere) vil trene enten på onsdager eller fredager, men tid og sted er enda ikke bestemt, og vi har også blitt nødt til å se an litt oppstart. Følg med på våre Facebook-sider for oppdateringer. 

Link til Nomineringsskjema for EA 2005 og Facebook-side for EA 2005. 

Nominering av nye spillere skjer kontinuerlig. Kontakt ansvarlig (se nederst).

EA 2004

EA 2004 vil bestå av ca 25 spillere, og denne gruppen vil trene på onsdager, fredager og søndager. Aktiviteten må også tilpasses kretslagsaktivitet ettersom denne aldersgruppen vil komme i gang med det denne høsten. I samarbeid med NFF Buskerud så vil denne gruppa også spille Nasjonal G14 i 2018, og mer informasjon om dette vil komme da denne ligaen er klar og går inn i sitt andre år. Mer informasjon om treningstidene og sted for denne gruppa vil komme på våre Facebook-sider.

Det vil være kontinuerlig åpent for prøvespill på søndager kl 11.15-13.00 på Gulskogen. Send i så fall mail til bjorn.frode@godset.no og sørg for at spilleren er registrert på Nomineringskjemaet.

Link til Nomineringsskjema for EA 2004 (kun nye nominerte) og Facebook-side for EA 2004. 

EA 2003

EA for 2003 er i utgangspunktet ferdig. Vi vil likevel vurdere om vi skal åpne for noen 2003-modeller som har et stort eierskap til egen utvikling og et ønske om å følge EA2004 som treningsgruppe på søndager. Hvis spilleren ikke har vært med på EA før, men ønsker å bli nominert så må man registrere seg her: 

Link til Nomineringsskjema for EA 2003 og Facebook-side for EA 2003. 

Keepere

Keepertilbudet gjennom EA i 2018 er enda litt usikkert, men vi vil komme tilbake med tydeligere informasjon rundt dette.

Vi anbefaler alle interesserte keepere å lese mer om Drammen Keeperakademi og deres tilbud - dette kan dere lese mer om på hjemmesiden til DKA.

Spørsmål? 

Kontakt Utviklingsansvarlig Yngre (og EA-ansvarlig) Bjørn Frode Strand på bjorn.frode@godset.no eller 92 81 78 90. 

Drakter/Vester fra tidligere EA-deltakelse

Alle spillere som er ferdig med EA i løpet av høsten 2017, må levere trøyene i løpet av høsten.

Ofte stilte spørsmål med svar

Koster det noe å være med?

Nei. Strømsgodset dekker alle administrasjons- og trenerkostnader. Cuper som vi deltar på, som krever reising og overnatting må deltakerne dekke selv. Det er frivillig å delta her, og man risikerer ikke plassen, dersom man takker nei til å delta ved enkelte anledninger.

Hvor mange uttakstreninger er det?

Dette er flytende, men alle skal få muligheten to ganger før vi eventuelt sier takk for nå. 

Kan man være med både på kretsens satellittklubb-/sonetiltak og EA?

Ja, man kan være med på begge, men om treningsdager kommer i konflikt så skal man prioritere satelittklubb-treningen før EA. For spillere som er med i satelittklubbene som Strømsgodset driver, så vil EA gå foran. For de andre skal satellitt prioriteres først. Dersom det skal gjøres unntak her så vil dette håndteres av et Sportslig Utvalg (SU) gjennom kretsen hvor enkeltspillere og deres hverdag vil bli diskutert for en mest optimal løsning for toppspillerutvikling.

Er det mulig å komme med ved en senere anledning?

Ja, vi ønsker en tett dialog med trenerne. Dersom en spiller har hatt en ekstra utvikling og vist ekstra god læringsdyktighet, er det fullt mulig å forsøke seg igjen og eventuelt bli med fast hvis vi ønsker det.

Hvilke kriterier baserer vi uttaket på?

1. Høy eierskap til egen utvikling (læringsevne, tilstedeværelse, innsats, tøffhet, håndtere nye miljøer/oppgaver, håndtere medgang/motgang, oppgaveorientert med mer)

Noen iboende egenskaper som trenerens øye legger merke til? 

Det kan også være noe som er vanskelig å beskrive helt konkret. Trenerne våre er ansatt fordi de har en felles forståelse for hva slags fotball vi spiller og hvilke spillere som vi dermed ønsker.

Hvordan meldes fravær?

Fravær registreres på hver Facebok-gruppe. Vi legger ut en post hvor de står at fravær registreres i kommentarfeltet. 

Kan man miste plassen på EA utenom nytt uttak?

Ja, men ikke av fotballmessige årsaker. Det må være adferd enten på eller utenfor banen. Dersom man f.eks ikke melder forfall til trening får man advarsel. Ved andre gang kan det hende man ikke får lov til å være med i en periode. Lav tilstedeværelse på treninger kan også være en årsak. 

Er tilbudet også for jenter?

Vi har fått noen påmeldinger og noen forespørsler om dette. Strømsgodset har ikke noe jentelag å rekruttere inn i, og derfor har vi ikke noe eget opplegg for jenter. Men jentene behandles på samme måte som guttene. Nivået er viktigere enn kjønn. Vi har har og har hatt med jenter som holder nivået til topp 30 blant gutta, og da har de vært med på samme vilkår.

Hva med 2007-spillere?

Vi åpner for at spillere født i 2007 blir nominert, men her er det er krav om at spilleren per nå bør holde topp 20 nivå sammenlignet med 2006-modellene. Hvis det er interessant å nominere en 2007 spiller så gjør dette på nomineringsskjemaet til EA 2006, og merk fødselsdato som 2007.

Annonse fra Eliteserien: