Team SIF - Moss FK 2-5, 18. april 2017: Amin Zariah i duell mot Rene Aleksander Elshaug. Loti Celina i bakgrunnen.

Dobbel seier for rekruttene

Tredjelaget vant i går 5-3 over Konnerud – og andrelaget fulgte opp med 4-1-seier over Odd 3 i kveld.

En god bortekamp for A-laget mot Sarpsborg 08 i går har i høyeste grad blitt fulgt opp av våre lag lenger ned i divisjonene. Tredjelaget klatret opp til 2. plass i 4. divisjon med 5-3-seier over Konnerud på bortebane i går, før andrelaget kontrollert vant 4-1 over Odds tredjelag på Skagerak Arena nå i kveld.

Alban Kadriu ga tredjelaget ledelsen i åpningsminuttene, før hjemmelaget Konnerud utlignet etter en snau halvtime. Deretter sendte Adrian Granåsen Hjelvik oss tilbake i ledelsen, men igjen svarte Konnerud, da de like før pause utlignet til 2-2.

– I 1. omgang mister vi litt på det taktiske, men gjør en ok omgang, sier trener Kjetil Lundebakken. Men han roser også Konnerud, som han mener gjorde en solid omgang.

I 2. omgang gjorde derimot Mustapha Fofana kort prosess på våre motstandere. Umiddelbart etter pause sørget han for 3-2, og i løpet av første halvdel av omgangen hadde han notert seg for ytterligere to – og dermed hat-trick. Med det står 16-åringen med fem mål på fire kamper i 4. divisjon i år.

Artikkelen fortsetter under bildet.

På overtid reduserte Konnerud til 5-3, men nærmere kom de aldri.

– I 2. omgang er det vi som styrer sjappa, og gutta svarer bra på samtalen vi hadde i pausen, oppsummerer Kjetil kort og greit, før han trekker frem Simen Hammershaug, med to målgivende, og Mathias Fjeld Gulliksen som våre beste sammen med tremålsscorer Mustapha Fofana.

Det kan også nevnes at Tobias Fjeld Gulliksen, Mathias' yngre bror, fikk sin debut i seniorfotballen da han ble byttet inn i 2. omgang. Tobias er født så sent som i 2003, og 14-åringen er dermed med god margin den yngste som har spilt for oss i seriesystemet denne sesongen – og også på lang tid.

Seieren betyr tre nye poeng til vårt tredjelag, som i går klatret til 2. plass i sin avdeling, før Åssiden gikk forbi med sin 3-2-seier over MIF 2 i kveld. De har imidlertid, i likhet med serieleder Hallingdal, én kamp mer spilt enn oss. Hallingdal ligger tre poeng foran, og vi kan dermed komme à poeng med seier i vår hengekamp.

Andre strake seier for Team SIF

I kveld var det Team SIF sin tur til å kjempe om tre poeng i 3. divisjon, da tabelljumbo Odd 3 ventet på Skagerak Arena.

Allerede etter fem minutter ga Hasan Hüseyin Duman oss ledelsen med et glimrende frispark.

Odd utlignet etter en halvtime, men allerede ved pause var vi oppe i 3-1-ledelse etter scoringer av Amin Zariah (bildet) og Abdul-Basit Agouda.

Andreas Hoven, som i går spilte sin femte A-lagskamp da han kom inn mot Sarpsborg 08, scoret Team SIFs fjerde i kveld.

Like etter pause økte så Andreas Hoven ledelsen til 4-1 etter pasning fra Magnus Lankhof Dahlby, som da noterte seg for sin andre målgivende i kampen.

Flere mål ble det ikke, og det endte dermed med 4-1-seier til våre gutter.

En godt fornøyd Vítor Gazimba kunne dermed innkassere tre nye poeng, og med to strake seire ligger vi nå på 6. plass i vår avdeling i 3. divisjon, sju poeng over Vestfossen under nedryksstreken.

Vítor oppsummerer det som en god kamp av vårt unge lag, der vi til tider dominerte kampen. Han trekker frem Amin som vår bestemann, og forteller at han var et konstant uromoment for Odd-forsvaret.

I tillegg nevner han Benjamin Reagan, som først og fremst gjorde en god defensiv jobb, og Basit, som den siste tiden har vært ute med skade, men i dag var tilbake på et godt nivå.

Det kan også nevnes at 17-åringen David Campher fikk sin debut for andelaget i dag. Midtstopperen erstattet Snorre Nyseter Kortgaard med fire minutter igjen av kampen. David har fra før 13 kamper for tredjelaget, derav tolv av dem har kommet denne sesongen, der han stort sett har hatt fast plass i midtforsvaret for vårt 4. divisjonslag.

Kampfakta følger under bildet.

Kampfakta Konnerud - Strømsgodset 3 3-5 (2-2)
16. runde i 4. divisjon, Konnerud kunstgress
Mål: 0-1 Alban Kadriu (6.), 1-1 Fredrik Rinde Løwe (26.), 1-2 Adrian Granåsen Hjelvik (35.), 2-2 Tobias Stenerud (38.), 2-3 Mustapha Fofana (46.), 2-4 Mustapha Fofana (64.), 2-5 Mustapha Fofana (66.), 3-5 Geir André Bøyum (90.)
Gule kort: Simen Christoffer Borge, Jonas Knutsen, Geir André Bøyum (KIL), Tobias Bjørnstad og Adis Mujkić (SIF 3)
Rødt kort: Adrian Rogulj (SIF 3, to gule)
Dommer: Håvard Bjerkelund, IF Birkebeineren
SIF 3s lag (4-2-3-1): Daniel Negussie Skretteberg - Adis Mujkić, David Campher, Adrian Granåsen Hjelvik, Tobias Bjørnstad - Mathias Fjeld Gulliksen, Erik Stavås Skistad - Simen Hjerkinn Hammershaug, Alban Kadriu, Adrian Rogulj - Mustapha Fofana.
Innbyttere: Sebastian Pop, Johannes Holstad Dahlby, Amel Muratović, Markus Evensen og Tobias Fjeld Gulliksen.
Ubenyttede reserver: Viktor Andersen Ingebretsen og Oscar Kilnes Jensen.

Kampfakta Odd 3 - Strømsgodset 2 1-4 (1-3)
17. runde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 1, Skagerak Arena, 85 tilskuere
Mål: 0-1 Hasan Hüseyin Duman (5.), 1-1 Kevin Egell-Johnsen (31.), 1-2 Amin Zariah (35.), 1-3 Abdul-Basit Agouda (40.), 1-4 Andreas Hoven (52.)
Gule kort: Kevin Egell-Johnsen (Odd 3) og Magnus Lankhof Dahlby (SIF 2)
Dommer: Stian Magnussen, Borg IF
Team SIFs lag (4-4-2): Matias Tjellaug Finnestrand - Jørgen Vedal Sjøl, Snorre Nyseter Kortgaard, Arnar Thor Gudjonsson, Martin Kaasa Larsen - Andreas Hoven, Benjamin Ray Reagan, Hasan Hüseyin Duman, Amin Zariah - Abdul-Basit Agouda, Magnus Lankhof Dahlby.
Innbyttere: Mathias Fjeld Gulliksen for Martin Kaasa Larsen (79.), Simen Hjerkinn Hammershaug for Andreas Hoven (79.) og David Campher for Snorre Nyseter Kortgaard (86.)
Ubenyttede reserver: Daniel Negussie Skretteberg, Adis Mujkić, Alban Kadriu og Mustapha Fofana.