Delte poengene i Sogndal

Bassel Jradi hadde to skudd i tverrligger og en i nettet da Godset spilte 1-1 mot Sogndal på Fosshaugane.

Vi styrte mye av spillet utover i 2 omgang mot et Sogndal som etter hvert ble lave, men klarte ikke skape nok store sjanser. Uansett hang vi bedre sammen som lag enn de to siste kampene, og spesielt sammenlignet med det som skjedde i Bergen.

Vi innledet kampen positivt og tok tidlig kommandoen. Bassel Jradi kom med skremmeskudd etter bare fire minutter da han skrudde ballen i tverrliggeren. Ti minutter senere fikk vår danske kantspiller enda bedre treff. Fra litt skrått hold hamret han ballen med strak vrist bak Sogndal-keeper Mathias Dyngeland. En flott scoring av Bassel!


Unødvendig balltap

I denne fasen kontrollerte vi på kampen, men så kom Sogndal sakte, men sikkert mer inn i det hele. De fikk sine dødballer, og jobbet seg inn i matchen gjennom duellering og andreballer, mens vi brukte ballen for dårlig i denne perioden og hadde for mange balltap.

Et av disse kom dessverre etter en halvtimes spill. Det endte med at Sogndal og Martin Ramsland kontret inn utligning. Helt unødvendig fra vår side, selv om det var en flott prestasjon av Ramsland.

Etter dette luktet vertene på ledermålet, men keeper Radek Janukiewicz tok seg av det som kom. I andre enden kunne, og muligens burde, Tokki sendt oss tilbake i føringen, men skuddet gikk rett på keeper. Marco Tagbajumi fikk også en mulighet, men heller ikke han traff ordentlig på avslutningen.

Dermed gikk lagene ti pause på 1-1.

IMG_0208
Fotball , 17. april 2017 , EliteserienSogndal - Strømsgodset Marcus PEDERSEN, SIF

Styrte mye i 2. omgang

Etter hvilen overtok vi banespillet, og etter hvert ble Sogndal svært lave. Vi manglet litt på balltempo til å kunne straffe vertene skikkelig. Bassel Jradi banket riktignok et frispark klokkerent i tverrligger, mens returen fra Kristoffer Tokstad gikk rett på keeper Mathias Dyngeland. Innbytter Francisco Junior fikk også en god sjanse, men skuddet fra 14-15 meter ble avverget av Dyngeland.

Helt på tampen fyrte Bendik Bye av en kanon i retning krysset, men Radek Janukiewcz var med på notene.

Dermed ebbet det hele ut med ett poeng til begge lagene. Vi hadde ballen mye, men klarte ikke skape nok sjanser. Likevel var de vi fikk store nok til at vi burde reist hjem med alle tre poengene.

Kampfakta:
Sogndal-Strømsgodset 1-1 (1-1)
Fosshaugane Campus
Mål: 0-1 Bassel Jradi (14), 1-1 Martin Ramsland (30)
SIFs lag: Radek Janukiewicz – Lars Vilsvik, Jakob Glesnes, Marius Høibråten, Jonathan Parr – Bassel Jradi, Henning Hauger, Kristoffer Tokstad (Francisco Junior i 16 min), Tokmac Nguen (Mathias Gjerstrøm i 6 min) – Marcus Pedersen (Tommy Høiland i 25 min), Marco Tagbajumi

Annonse fra Eliteserien: