Debuterte på landslaget

Jørgen Sjøl og Jørgen Johnsen var i forrige uke på samling med aldersbestemte landslag. I slutten av måneden skal Johnsen, i likhet med Sondre Fosnæss Hanssen, på ny samling med G17.

Annonse:

Jørgen Sjøl ble i slutten av januar tatt ut på landslaget for aller første gang da han ble tatt ut på G18-landslagets samling på La Manga denne måneden. Backen var også involvert i samtlige kamper på den spanske østkysten.

– Det å bli tatt ut på landslaget var veldig stort, og det er jo noe man alltid har drømt om. Jeg har trent hardt de siste årene, og det er godt bli lagt merke til. En veldig fin belønning, sier 17-åringen fra Sande.

Fin utvikling

Den første kampen mot Romania endte 1-1, der Jørgen spilte den siste halvtimen som innbytter, før han i 1-0-tapet mot Tsjekkia fikk sjansen fra start. Der spilte han 62 minutter, før han ble byttet ut.

– Det var veldig stort å få debuten mot Romania, og å få starte min første kamp mot Tsjekkia.

I den siste kampen ble han byttet inn etter halvspilt 2. omgang i 3-1-seieren over Polen.

Landslagsuttaket og debuten kommer som et resultat av hardt arbeid og god utvikling. 17-åringen utviklet seg mye i fjor, og fikk debuten for Team SIF i mai i fjor. Totalt ble det 15 kamper i debutsesongen i 3. divisjon, i tillegg til 14 kamper for tredjelaget i 4. divisjon.

– Jeg utviklet meg gradvis gjennom hele året, men avsluttet sesongen veldig bra og føler jeg tok store steg, og det er nok også grunnen til at jeg fikk sjansen på landslaget.

To spillere på G17-landslaget

Jørgen Johnsen (bildet), som har fem landskamper på G15-nivå og ti kamper på G16-nivå, fikk i forrige uke sin debut på G17.

Jørgen satt på benken i to av kampene, men spilte hele kampen mot Ungarn, som Norge tapte 3-2.

Allerede neste mandag samles G17-landslaget til ny samling på Fagernes, og Jørgen er i likhet med midtstopper Sondre Fosnæss Hanssen tatt ut i den troppen. Sondre står forøvrig med én kamp for G15-landslaget fra før av, men slet med skader i fjorårssesongen. Det er dermed svært gledelig å se at Gulskogen-gutten nå har klart å komme seg tilbake i landslagstroppen.

Vi gratulerer Jørgen og Sondre med uttaket, og gratulerer samtidig Jørgen Sjøl med landslagsdebuten.

Annonse fra Eliteserien: