Bjørn Frode blir med videre

Bjørn Frode Strand var på vei ut døra, men nå er det klart at han går over i ny rolle som trenerutvikler i utviklingsavdelingen. Det er Lage Sofienlund meget godt fornøyd med.

De siste to årene har Bjørn Frode Strand innehatt stillingen som utviklingsansvarlig yngres i Strømsgodset. Han har blant annet hatt ansvaret for FA Xtra og besøk ute hos lokale klubber. Siden FA Xtra erstattes av GodsetAkademiet, ble det for en tid tilbake besluttet at østfoldingens kontrakt ikke skulle fornyes.

Men nå er det klart at Bjørn Frode likevel blir med videre i Strømsgodset –  i ny rolle som trenerutvikler i utviklingsavdelingen.

Verdier og kompetanse

- Bjørn Frode er en strålende og hardtarbeidende fyr og han står for de verdiene som vi ønsker å bygge denne avdelingen på. Han sitter dessuten på mye kompetanse som vil utfylle mine egne kvaliteter. Jeg er trygg på at Bjørn Frode vil bygge gode strukturer og systemer som gjør at vi får en utviklingsavdeling som går i takt med lokale klubber, krets og skole, sier nyansatt utviklingsleder Lage Sofienlund.

Noe av det første han gjorde etter ansettelsen var å få på plass en ny avtale med Bjørn Frode. Den tidligere utviklingslederen i Fredrikstad får ansvaret med å utvikle trenerne i U-avdelingen, samt systemene og strukturene som trenerne skal jobbe i.

Det vil bli en omstrukturering av utviklingsavdelingen, og detaljene rundt dette vil vi snart komme tilbake til i en egen artikkel.

- Vi har behov for kvalitetene til Bjørn Frode, vi ser viktigheten av intern trenerutvikling og jeg er veldig glad for at han blir med videre, sier Sofienlund.

Satser på trenerutvikling

40-åringen var innstilt på at tiden i Godset var over. Nå er Bjørn Frode Strand strålende fornøyd med at han likevel får muligheten til å videreføre mye av det gode utviklingsarbeidet som allerede er iverksatt i klubben og distriktet for øvrig. Bjørn Frode har de siste årene ledet klubbens Eliteakademi (EA), og vil han fortsatt være involvert her fremover.

- Ønsket mitt var hele tiden å fortsette her. Jeg mener klubben og regionen er veldig bra rigget til å prestere på høyt nivå med A-laget og samtidig utvikle lokalt forankrede spillere. Det er mange sterke krefter som nå vil samarbeide og jeg tror på en veldig sterk synergi for både klubben og regionen, sier Bjørn Frode Strand.

Han ser frem til å bruke sin kompetanse til å følge opp trenerne i U-avdelingen på en tett måte. Strømsgodset blir nå en av syv klubber i Eliteserien som har ansatt egen trenerutvikler. Vi satser også stort på utvikling av trenere ute i lokale klubber. Dette prosjektet får Eirik Fossen ansvaret for gjennom GodsetAkademiet.

Med bedre skolerte trenere internt og eksternt øker også forutsetningene for å produsere enda bedre spillere, i samarbeid med lokale breddeklubber, fotballkrets og toppidrettslinje.

Fakta
Bjørn Frode Strand
Fødested: Fredrikstad
Bosted: Oslo
Sivil status: Samboer, to barn
Utdannelse: UEFA A-lisens, Handelshøyskolen BI, siviløkonomstudium med spesialisering i strategi, Norges Idrettshøgskole (NIH) Grunnfag idrett, mellomfag trenerstudiet m/fordypning fotball (UEFA B-lisens), universitetet i Oslo; Realfag, Norges Toppidrettsgymnas (NTG)
Jobberfaring: Sportslig leder Ullern (2001-2005), adm.leder NTG Fotball (2007-2010), sportssjef Ready Fotball (2011-2014), utviklingsleder Fredrikstad Fotball (2014-2015).

Annonse fra Eliteserien: