- Bassel har vært helproff

Bassel Jradi trodde Godset-karrieren var over. Nå han bare glad for å være tilbake i klubben.

Den danske midtbanespilleren tilbrakte 2016-sesongen på lån i Lillestrøm Sportsklubb. Det ble på mange måter en god match, og Bassel fikk verdifull erfaring på Åråsen. Ikke bare spilte han fast, men 23-åringen fikk også lært en hel del om seg selv – og hva som er viktig for at han skal lykkes som fotballspiller.

- Jeg er blitt en bedre spiller i løpet av det siste året, sier Bassel.

Bassel har vært helproff. Han har kommet tilbake til Godset med en fantastisk innstilling.

— Tor Ole Skullerud
Etter utlånet var Bassel tydelig på at han gjerne vil fortsette i Lillestrøm. Men slik ble det ikke, og nå har Bassel fullt fokus på Strømsgodset. Han har sågar klare intensjoner om å spille seg inn på laget og prestasjonene på trening i vinter bærer bud om at han kommer stadig nærmere. Bassel formelig sprudler av overskudd og spilleglede, og i fredagens treningskamp mot Dynamo Kiev er han med fra start ute på høyrekanten.

Fornøyd Skullerud

- Jeg føler det går godt. Jeg er positivt overrasket. Jeg skal ikke legge skul på at jeg helst ville bli i Lillestrøm, men nå er jeg bare glad for å være tilbake, sier Bassel Jradi.

Han er innstilt på å bli værende i Strømsgodset, med mindre noe spesielt skulle skje. Bassel har kontrakt ut denne sesongen.

ahDSC_7601.jpg
Foto: Digitalsport

- Godset er et bra sted for meg å være nå, sier han.

- Jeg trenger å spille på et offensivt lag for å få ut det beste av meg selv som fotballspiller, fortsetter Bassel.

Hovedtrener Tor Ole Skullerud var klar på at han ville se Bassel med egne øyne i trening, for deretter å gjøre seg opp en mening. Det har han nå gjort.

- Bassel har vært helproff. Han har kommet tilbake til Godset med en fantastisk innstilling. Han er god på trening og har en veldig tilstedeværelse i alt han driver med. Jeg er glad for å ha Bassel her, sier Tor Ole.

Høyere nivå enn sist

Jeg synes kvaliteten har steget i forhold til sist jeg var her.

— Bassel Jradi
Bassel Jradi ble hentet til Strømsgodset fra FC Nordsjælland sommeren 2014. I Danmark ble det snakket om et stort uforløst potensial og at et miljøskifte kunne gjøre Bassel godt. Men han klarte aldri å spille seg til fast plass i Godset, verken under David Nielsen eller Bjørn Petter Ingebretsen.

Foto: Digitalsport
Foto: Digitalsport

Med ny trener og ny spillestil håper Bassel også på en ny start i Strømsgodset.

- Det er nytt trenerteam og ting blir gjort litt annerledes. Vi har fått inn noen nye spillere, og jeg synes kvaliteten har steget i forhold til sist jeg var her, sier Bassel.

- Så merker man selvfølgelig at den nye spillestilen skal inn i hodene våre. Den gamle Godset-stilen satt veldig bra og var innarbeidet over mange år. Alle visste hva de skulle gjøre. Men vi må bare være tålmodige, jobbe hardt og følge trenerens taktikk, sier Bassel.

En klar plan

Han skryter av det nye trenerteamet og måten det jobbes. Bassel synes det er en klar plan på alt fra spillestil til fysisk trening. 23-åringen fornemmer at 2017 blir et fremgangsrikt år for Strømsgodset.

- Jeg føler vi har godt nok lag til å kjempe i toppen. Det kan ta litt tid før spillestilen sitter helt, men det kommer til å komme bare vi får spilt nok kamper. Vi har en god tropp og det er virkelig sterk konkurranse om plassene. På alle plassene er det 2-3 stykker som kan spille og gjøre det godt, sier Strømsgodsets nummer 8.

Fredagens kamp mot Dinamo Kiev spilles på Marbella Football Center klokken 16.00. Den streames direkte på ukrainernes offisielle YouTube-kanal.

Annonse fra Eliteserien: