Avsluttet med seier på Gamle Gress

Marcus Pedersen og Eirik Ulland Andersen scoret målene da Godset slo Brann 2-1 i årets siste hjemmekamp.

Flomlys, høstmørke, GodsetUnionen i storslag og et nesten fullsatt Marienlyst på sitt beste. Alt lå til rette for en fantastisk avslutning på sesongen på Gamle Gress.

Og det var nettopp det vi fikk. Tre poeng for åttende gang på rad gjorde at vi sikret 4. plass – med fortsatt mulighet for medalje. Det betyr at vi skal ut i Europa i 2018 dersom Sarpsborg 08 slår Lillestrøm i cupfinalen.

Se høydepunktene fra kampen her:

Marcus sørget for pangstart

Og vi gikk knallhardt ut i årets siste hjemmekamp. Etter å ha satt et voldsomt press på Brann allerede i kampens første minutter, sendte Marcus Pedersen Gamle Gress til himmels før det var spilt fire minutter.

Se intervju med Godset-spissen her:

Jonathan Parr la inn fra venstre til en feilvendt Marcus, som vendte opp, før han banket ballen kontant i det lengste hjørnet. En vakker scoring, og med det rundet Marcus også tosifra antall fulltreffere denne sesongen.

Det betyr også at han nå har fjerde flest eliteseriemål for klubben. I kveld gikk han forbi Ola Kamara på listen, mens han tangerte Thorodd Presberg. Nå er det kun Steinar Pettersen, Jostein Flo og Ingar Pettersen som har scoret flere eliteseriemål for Strømsgodset enn Marcus.

Allerede seks minutter senere var det imidlertid fryktelig nære Brann-utligning. Ballen gikk først i stolpen, før Mounir Hamoud på spektakulært vis klarerte på streken. Stopperkjempen Mounir som hindret en tidlig utligning der, altså.

Store sjanser før pause

Men etter det var det vi som produserte sjansene. Først ved Marcus som headet over mål, før et innlegg fra Tokmac Nguen fant en helt umarkert Jonathan Parr foran mål, men backen klarte ikke å presse ballen under tverrliggeren.

Tre minutter før pause fikk vi frispark etter en grisetakling av Brann-kaptein Vito Wormgoor på Tokki, som slapp unna med det gule kortet.

Frisparket fra Eirik Ulland Andersen fant igjen pannebrasken til Marcus Pedersen, men Brann-keeper Piotr Leciejewski fikk såvidt en hånd på ballen.

Dermed gikk vi – noe utrolig – til pause på stillingen 1-0 til oss.

Sju minutter ut i omgangen fikk Marcus en ny mulighet, men denne gangen gikk ballen utenfor.

Ulland doblet – men Brann reduserte

2. omgangen var av det noe roligere slaget, frem til det igjen tok fyr de siste tjue minuttene. Først var det flipperspill i boksen, men heldigvis landa ballen i hanskene til Espen Bugge Pettersen.

Og med tolv minutter igjen ble Marienlyst sendt til himmels igjen. Etter innlegg fra Henning Hauger havnet ballen hos Eirik Ulland Andersen, som skrudde ballen vakkert og perfekt inn ved lengste stolpe.

Men da det så ut som seieren var i boks, ville gjestene skape ny spenning. Allerede tre minutter etter 2-0-målet reduserte Deyver Vega for Brann, og sørget for et nervøst kvarter på slutten av kampen.

Åtte ganger tre poeng

Men til tross for Brann-press i sluttminuttene, ble det kun én mulighet, og den var det Marcus Pedersen som fikk. Denne gangen gikk dog avslutningen rett på keeper Leciejewski.

Fem og et halvt minutt på overtid kunne vi endelig slippe jubelen løs for vår åttende strake seier, og samtidig sikret vi topp fire. Rett og slett en enorm prestasjon utifra vårsesongen – og i Ålesund neste søndag jager vi medalje.

Kampfakta Strømsgodset - Brann 2-1 (1-0)
29. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion, 7706 tilskuere
Mål: 1-0 Marcus Pedersen (4.), 2-0 Eirik Ulland Andersen (78.), 2-1 Deyver Vega (81.)
Gule kort: Marcus Pedersen (SIF), Vito Wormgoor og Deyver Vega (SKB)
Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad Fotball
Vårt lag (4-2-3-1): Espen Bugge Pettersen (K) - Lars Vilsvik, Mounir Hamoud, Marius Høibråten, Jonathan Parr - Henning Hauger, Francisco Júnior - Tokmac Nguen (Kristoffer Tokstad fra 76.), Bassel Jradi, Eirik Ulland Andersen (Stian Ringstad fra 90.) - Marcus Pedersen.