– Fantastisk deilig

Eirik Ulland Andersen og Marcus Pedersen gliste bredt etter borteseieren over Stabæk. Les hva de to målscorerne hadde å si etter årets første borteseier her.

Annonse:

– Det var sinnssykt deilig å endelig få borteseieren. Det trengte vi, sier Eirik Ulland Andersen med et stort smil etter kveldens kamp mot Stabæk.

Etter å ha blitt spilt gjennom av Bassel Jradi på glimrende vis sju minutter ut i 2. omgang satte Eirik inn sitt sjuende mål for året.

– Han holder den helt til jeg kommer på innsiden, og spiller akkurat på steget mitt. Helt perfekt, sier Eirik om den målgivende pasningen fra Bassel.

Han roser også Espen Bugge Pettersen for å holdt oss inne i kampen da vi sleit i åpningen, samtidig som han er strålende fornøyd med hvordan kampen utartet seg etter at vi tok ledelsen ved Marcus Pedersen etter drøye tjue minutter.

– Vi viser at vi er blitt et sterkt lag både psykisk, taktisk og med ballen.

Nummer 50 for Marcus

Da Marcus ga oss ledelsen i det 21. minutt scoret han også sitt 50. offisielle mål for Strømsgodset. Det er verdt å nevne at Marcus har reprisene på sin side når han mener at scoringen mot Kristiansund 9. juli, som ble kreditert selvmål av Dan Peter Ulvestad, er hans, og at han sånn sett nå står på 51 mål for klubben – men offisielt sett var dette mål nummer 50.

– Det er moro, og vi får håpe det blir enda flere, sier Marcus, som nå deler 17. plassen med Ola Kamara på lista over spillere med flest mål for Strømsgodset gjennom tidene.

Men selv om det er en fin milepæl å nå, er det borteseieren og de tre poengene som gleder i dag. Marcus fikk æren av å sette det første målet, og er naturligvis strålende fornøyd med at borteseieren endelig kom.

– Det var fantastisk deilig. Vi har hatt mange gode kamper borte uten at vi har scoret, og det er det som gjør at vi vinner i dag. Jeg tror det kommer flere borteseire.

Selv mener han imidlertid at han burde scoret enda ett. Midtveis i 2. omgang fikk han en stor mulighet da han vant ballen fra Morten Skjønsberg, men avslutningen gikk over mål.

– Jeg prøvde å chippe over keeper, men jeg var litt sliten, og hadde ikke helt kontroll på Skjønsberg, som jeg trodde var tettere enn han var. Hadde jeg tatt et touch til hadde det blitt to mål i dag, mener Marcus, selv om det ikke tar vekk så alt for mye av gleden.

– Men jeg tar med meg tre poeng og en god lagseier. Fantastisk deilig, gliser vår nummer ti.

Annonse fra Eliteserien: